# Шоколадний клафуті з ягодами

Час приготування: 50 хвилин | Кількість порцій: 4-8

Сьогодні Юлія Кубрак пропонує нам черговий простий, як за інгредієнтами, так і по витраченим зусиллям, десерт – клафуті. Його текстура нагадує одночасно і пудинг, і запіканку, і пиріг, а ягідки вдало доповнюють кислинкою і ароматом.

А приготувати його мені все так само допоможе мій супер-герой на кухні – духова шафа Pyramida серии Rustico.

 Шоколадний клафути з ягодами готуємо з Pyramida1. Натираємо цедру лимона і змішуємо з яйцями.

2. Додаємо до яєць всі інші інгредієнти: борошно, какао, цукор і молоко. Все збиваємо міксером. Тісто вийде дуже рідким.

 Шоколадний клафуті з ягодами готуємо з Pyramida3. Виливаємо суміш у форму (у мене 23 см), змащену маслом або застелену пергаментом.

4. Зверху кладемо ягідки (якщо використовуєте заморожені, то необхідно їх розморозити і злити зайву рідину) і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 35-50 хвилин, в залежності від особливостей вашої духовки. У моїй Pyramida клафуті спікся за 35 хвилин в режимі нагріву «верх-низ». Готовність перевіряємо методом «сухої зубочистки».

 Шоколадний клафуті з ягодами готуємо з PyramidaХочу ще відзначити, що моя духовка Pyramida дуже швидко нагрівається після включення. Буває так, що за купою справ забуваю заздалегідь розігріти піч і включаю її вже посеред процесів готування, так ось на момент коли ставлю випікатися, духовка вже досягає необхідної температури, на це у неї йде близько 10 хвилин.

Отже, дістаємо шоколадний клафуті з духовки, охолоджуємо в формі і насолоджуємося цим незвичайним французьким десертом.

 Шоколадний клафуті з ягодами готуємо з PyramidaСмачних вам моментів ^_^

 

Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту Люди.Щастя.Пироги.

Джерело: facebook.com/lsp.bakery

Юлія Кубрак

Готує:

Юлія Кубрак
#
Інгредієнти

 Цедра – 1 лимону

 Яйця – 3 шт

 Борошно – 80 г

 Какао – 50 г

 Цукор – 140 г

 Молоко– 300 мл

 Ягоди – близько 1 склянки (у мене вишня і малина)