Салат «Фруктовий рулет»
Час приготування: 30-40 хв. | Кількість порцій: 4-8
Приготуйте фруктовий салат до свята! Цей корисний делікатес приємно здивує ваших гостей і подарує незабутній смак. А про легкість приготування на кухні подбає варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B. Покроковий рецепт фруктового салату дізнайтеся в нашому матеріалі.
Приготування глазурі:
1. Наливаємо воду в сотейник. Додаємо цукор.
2. Ставимо на плиту і постійно помішуємо вінчиком, щоб цукор повністю розчинився і ми отримали сироп. Варимо 10-15 хв.
3. Щоб глазур вийшла правильною консистенції, використовуємо тільки один вид шоколаду.
4. У кип'ячену воду додаємо чорний шоколад і маленький шматочок вершкового масла.
5. Варимо ще кілька хвилин і вимикаємо. Ми залишаємо глазур охолонути, щоб вона придбала густу консистенцію.
Приготування соусу:
1. Змішуємо мед і лимонний сік.
Приготування салату:
3. Нарізаємо фрукти великими шматочками.
4. Розігріваємо сковороду, додаємо вершкове масло для смаження.
5. На розігріту сковороду закидаємо все фрукти крім винограду. Його додаємо вже в кінці смаження.
6. Після винограду виливаємо на сковороду соус і тушкуємо близько 10 хв, поки не випарується вся рідина.
7. Вливаємо коньяк в сковороду з готовими фруктами і підпалюємо. Коньяк надає фруктам особливий насичений смак.
Приготування декору:
1. Вліваємо сік половинки лимона.
2. Вливаємо сік половинки лимона.
3. Збиваємо суміш до утворення стійкої піни.
4. Беремо кондитерську плівку або пергамент. Тонким рівномірним шаром розподіляємо по ній глазур. Надаємо плівці форму рулету і ставимо в холодильник на 15 хв. Так само робимо бортики для рулету.
5. Викладаємо на тарілку охолоджені фрукти. Поверх них ставимо шоколадну глазур з бортиками.
6. Зверху рулет прикрашаємо айсінгом і фруктами.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для салату:
• яблуко – 1 шт.
• груша – 1 шт.
• ківі - 1 шт
• виноград
• консервований ананас - 100 г
• апельсин – 1 шт.
• вершкове масло - 50 г
• коньяк – 50 г
Для глазурі:
• вода – 150 г
• цукор - 90 г
• чорний шоколад - 180 г
Для соусу:
• мед – 2 ст.л.
• сік 0,5 лимона
Для декору:
• білок з 1 яйця
• цукрова пудра - 200 г
• сік 0,5 лимона