Яблучні трубочки з дитинства
Час приготування: 40 хв | Кількість порцій: 4-8
Кудрявцева Олена, maslom wgoru, ділиться своїми враженнями і рецептом яблучних трубочок з дитинства: "Хтось сказав, що спогади легко законсервувати: треба до кожної події брати свій яскравий чай. Наприклад, на дачу – обліпиховий, до приїзду друзів – чорничний, в подорож –жасминовий, і пити весь час події. Потім відкриваєш пачку – і відразу повертаєшся. Це працює. Я пробувала. Тільки смаки повинні бути унікальними.
Жовтень пахне яблуками. Я можу звичайно стверджувати, що глінтвейном. Але більше яблуками. І цими яблучними трубочками з дитинства. Єдине, за чим я не сумую, це духовка. Безглузда, газова, розміром під цілого лося і з одним листом. У ній все пригорало знизу. І неможливо рум'яної зверху. Відходити під час роботи було категорично заборонено. Все моментально обвуглюється. Скільки ж вона спалила їжі! Зараз мені простіше. У мене Pyramida F 105 S IX. Розігрівається вона дуже швидко. Включаю її практично в останній момент. Ці трубочки пекла при 220С. Режим традиційний: верх-низ. Можна запрограмувати 20 хвилин."
Приготування:
1. Для начинки яблука очистити, натерти на крупній тертці.
2. Викласти в сковороду і тушкувати з цукром до коричневого кольору.
3. Для тіста змішати окремо сухі і мокрі інгредієнти, а потім з'єднати, вимісити тісто.
4. Залишити відпочити на пів години в холодильнику.
5. Потім розкачати завтовшки в 2-3 мм, вирізати формою кружечки.
6.
Кожен змастити начинкою, злегка защипнути і згорнути трубочку.
Не засмажувати. Зверху вони повинні бути жовтенькими.
Джерело: instagram.com/maslom_wgoru