# Мурахи, що підіймаються по дереву

Час приготування: 30-40 хвилин | Кількість порцій: 4-6

Я не просто люблю цікаві страви, я люблю страви з історією. А китайська кухня в домашньому виконанні давно стала моєю улюбленою. У сьогоднішньому рецепті всі бажання збіглися, і на моїй новій варильній поверхні Pyramida IFEA 640 B я готую оригінальне сичуанське блюдо з рисовою локшиною, ароматним соусом і свинячим фаршем. Така локшина виходить пряною і гострою, що характерно для Сичуаньської провінції. А «родзинкою» якраз буде солодкий чилі соус. Пишуть, що в Сичуані немає ні клаптика землі, на якій би не вирощували чилі. Він здорово прискорює травлення і сприяє обміну речовин, не кажучи про знищення бактерій. Але я злегка адаптувала гострий рецепт для нашого регіону.

Чому у простої китайської страви така цікава назва з дослівним перекладом «мурахи, підіймаються по дереву»? Невідомий імпресіоніст, що дав це веселе ім'я, розглянув в рисовій локшині гілки дерев, в зеленій цибулі – листя, а фарш прозвав мурахами.Чесно кажучи, я не розгледіла подібної картини в китайській локшині, але рецепт з упевненістю внесла в число «обраних».

Чим замінити солодкий чилі соус, якщо його немає? 1 ст.л. томатного соусу + хороша дрібка меленого чилі + 1/2 ч.л. цукру. Але обіцяти, що така заміна буде рівноцінною, я не візьмуся.

Фарш я не купую готовий, а перемелюю в блендері з шматочка лопатки.

1. Рисову локшину залити холодною (!) Водою.

2. На парі столових ложок рослинної олії обсмажити тертий корінь імбиру. Сьогодні ми все готуємо на потужності конфорки 7.

3. Додати 1 ст.л. солодкого чилі соусу.

 сичуанське блюдо мурахи піднімаються по дереву

4. І за чилі соусом – м'ясний фарш з чайною ложкою цукру. Обсмажити 3 хвилини, помішуючи.

5. До обсмаженого фаршу влити 6 ст.л. соєвого соусу і 700 мл води. Як тільки наш бульйон закипить, додати рисову локшину.

сичуанськи блюдо мурахи піднімаються по дереву

6. Локшина досить швидко набухає, а бульйон вбирається. Як тільки чудо сталося, додаємо зелену цибульку. Спробуйте готову страву. Зараз саме час відрегулювати гостроту або сіль. І можна подавати.

сичуанське блюдо мурахи піднімаються по дереву

Автор: кулінарний блогер Карина Каліна

Джерело: hungryhus.com

Каріна Каліна

Готує:

Каріна Каліна
#
Інгредієнти

• рисова локшина – 200 г

• свинячий фарш – 300-350 г

• корінь імбиру – 4 см (2 ч.л. тертого)

• соєвий соус – 6 ст.л.

• вода – 700 мл

• солодкий чилі соус – 1 ст.л.

• зелена цибуля – 1 пучок

• цукор – 1 ч.л.