Американський м'ясний пиріг
Час приготування: 1 год. 30 хв. | Кількість порцій: 4-6
Що може бути смачніше американського м'ясного пирога? Соковите тісто з ароматною начинкою припаде до смаку справжнім гурманам і поціновувачам високої кухні. Майстер-клас з приготування цього чудо-пирога проведе сестра Сергія Калініна Галина. А приготувати м'ясний пиріг допоможе варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B і духова шафа Pyramida F 81 ETIX.
Пиріг з курячим м'ясом і овочами вважається традиційним американським стравою. Це одна з старовинних традиційних страв, які готували ще мами і бабусі сучасної молоді. Тому в деяких американців смак м'ясного пирога асоціюється з дитинством. У ресторанах ця страва не дуже популярне. Пиріг з курятиною можна віднести до переліку класичних домашніх американських страв. Сестра Сергія Калініна Галина проживає в США і вже освоїла всі тонкощі приготування цього делікатесу. Тепер вона навчить готувати м'ясний пиріг і вас, дорогі читачі!
Приготування тіста:
1. Спочатку перетріть вершкове масло з борошном. Потім додайте туди сир, сіль, воду, і замесіть м'яке тісто.
2. Потім загорніть його в плівку і сховайте на годину в холодильник.
Начинку приготувати так бешамель:
1. Розтопити масло в каструлі з товстим дном, потім додайте борошно. Розмішайте отриману суміш.
2. Потім, не припиняючи помішувати, влийте в суміш тонкою цівкою молоко.
3. Додайте сіль і мускатний горіх.
4. Варіть отриману суміш, помішуючи до загустіння. Потім остудіть.
5. Зваріть в підсоленій воді куряче філе. Після цього наріжте його дрібними кубиками.
6. Наріжте цибулю кубиками, а гриби пластинками. Потім розігрійте масло в сковорідці і обсмажте їх.
7. Додайте на сковорідку дрібно нарізане куряче м'ясо, сіль, перець.
8. Зніміть начинку з вогню, додайте тертий сир.
Формування пирога:
1. Розділіть на дві частини охолоджене тісто.
2. Розкачайте одну з частин в коло і викладіть у форму так, щоб краї звисали.
3. Змастіть звисаючі краї збитим яйцем.
4. Викладіть поверх начинку, залийте її соусом бешамель.
5. Тепер розкачайте іншу частину тіста: наріжте на смужки і викладіть їх зверху палітурками.
6. Краї акуратно зріжте.
7. Змастіть яйцем тісто і посипте кунжутом.
8. Випікайте пиріг при 180 ˚С близько 40-45 хвилин.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для тіста:
• борошно – 180-200 гр
• вершкове масло – 125 г
• вершковий сир (або жирний сир) – 125 г
• сіль – щіпка
• крижана вода – 1-2 ст.л.
Для начинки:
• куряче філе (варене) – 500 г
• печериці – 150 г
• варена цибуля – 1 шт.
• вершкове масло – 1 ст.л
• рослинна олія – 1 ст
• сіль, перець
• твердий сир – 50-100 г
Для соусу бешамель:
• молоко – 250 мл
• вершкове масло – 50 г
• борошно – 45 г
• сіль
• мускатний горіх – щіпка
• 1 яйце для змащування
• кунжут для присипки