


Мексиканський суп з кукурудзою
Час приготування: 1 год | Кількість порцій: 8-12
Кукурудза в Мексиці дуже популярний продукт і зустрічається в багатьох рецептах тамтешньої кухні. Сьогодні наш спеціальний тревел-агент Софія Вовк покроково покаже, як готують мексиканський суп, рецепт якого Надія Матвєєва відтворить у себе на кухні за допомогою варильної поверхні Pyramida CFEA 641 B.
Приготування:
1. Перці наламати, очистити від корінців, насіння залишити. Покласти в каструлю, залити водою і залишити на півгодини кип'ятити.
2. Потім додати помідори. Покласти їх цілими зверху над перцями.
3. Курку промити водою з лимоном. Далі покласти в каструлю з холодною водою. Додати нарізану цибулину і один великий зубчик часнику, розрізаний на 4 частини. Бульйон повинен стати наваристим.
4. Коли вода в перцях википіла, знімайте їх з вогню.
5. Далі потрібно приготувати соус. Перебити в блендері до однорідної маси сушене орегано, 3-4 зубчики часнику (нечищеного від шкірки), 4-5 шт. гвоздики, 3-4 шт. чорного перцю горошком, проварені помідори та перці, кілька склянок води.
6. Коли маса готова, поставте розігріватися сковорідку, налийте на дно трохи соняшникової олії. Потім додайте соус з перців, але спочатку змішайте його з водою і процідіть через сито. Масу, що залишилася в ситі, можна викинути. Залиште соус прогріватися на сковороді 10-15 хв.
7. Коли м'ясо закипіло, зніміть піну. Перевірте його готовність. Якщо курка вже приготувалася, зніміть м'ясо з кістки і розберіть на дрібні шматочки. Залиште на тарілці охолонути.
8. Додайте в каструлю з наваром банку кукурудзи і кукурудзяну кашу.
9. Потім приготуйте ще один соус: перебейте в блендері жменю орегано, шматочок цибулі, 2 зубчики нечищеного часнику і півсклянки води. Додайте отриманий соус до супу.
10. Через хвилин 5-6 в суп потрібно додати масу з помідорів і перців, а також охолоджене м'ясо.
11. Ретельно все перемішайте і залиште нудитися на легкому вогні. Потім дрібно наріжте капусту, покладіть в миску з водою і залиште її на 10 хв.
12. Коли всі інгредієнти готові, з'єднайте їх в глибокій мисці. Спочатку потрібно викласти гущу з супу, потім залити її бульйоном. Зверху покладіть капусту, гострий перець і лимон.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
• кукурудза консервована – 1 банка
• кукурудзяна каша – 6 ст.л.
• курка ціла – 1 шт.
• сухі перці чилі червоні – 6 шт.
• зелений гострий перець свіжий – 1 шт.
• орегано сушений, не мелений – 1 упаковка
• цибуля – 3 шт.
• гвоздика – 5 шт.
• капуста свіжа – 1 шт.
• лимон – 1 шт.
• помідори свіжі – 5 шт.
• часник – 10 зубчиків
• соняшникова олія
• гострий чорний перець горошком – за смаком
• сіль – за смаком
