# Консервація на зиму з ревеню

Час приготування: 25-60 хв. | Кількість порцій: 4-8

Купуєте доступний ревінь тільки в якості начинки для пиріжків? Женя Поливода пропонує, запастися корисною зеленню на цілу зиму, і законсервувати його!

Завдяки рецептами своєї бабусі та варильної поверхні Pyramida CFEA 641 B Женя Поливода знає, як зробити незвичайну консервацію. У студії «Все буде добре» кулінар показав, як зварити компот з ревеню і як виглядає ікра з ревеню і буряка.


Готуємо компот з ревеню на зиму:

1. Ревінь промити, почистіть і наріжте кубиками.

2. У сотейник налийте питну воду, доведіть її до кипіння і всипте цукор. Проваріть близько 5 хвилин, щоб сироп злегка загус.

3. У цукровий сироп висипте подрібнений ревінь, лимонну кислоту, чай каркаде, мелений або тертий імбир, палички кориці, зірочки бадьяна і проваріть ще 6-8 хвилин.

4. Простерилизуйте банки, залийте компот і щільно закрийте кришками.

Компот може зберігатися в прохолодному, темному, провітрюваному місці до 8-12 місяців.

 

Готуємо ікру з ревеню і буряка

1. Розігрійте на дні сотейника соняшникову олію, додайте подрібнену цибулю і моркву.

2. Обсмажуйте цибулю і моркву і кладіть туди по черзі подрібнені в блендері буряк, ревінь і перець чилі.

3. Гасіть суміш овочів приблизно 40-50 хвилин.

4. Видавіть в суміш два зубчики часнику, влийте оцет, додайте сіль, цукор і перець за смаком.

5. Гасіть бурякову ікру ще 5-10 хвилин.

6. Ще гарячою розкладіть ікру по стерилізованих банках.

Після цього банки закупорьте і переверніть. Зберігайте в прохолодному темному місці.

 

Смачного!

варильна поверхня Pyramida

Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».

Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.

Все буде добре

Готує:

Все буде добре
#
Інгредієнти

Для компоту:

• ревінь – 500 г

• вода питна – 2 л

• лимонна кислота – 1 ч. л.

• цукор – 150 г

• чай «каркаде» – 2 ст. л.

• імбир (тертий або мелений) – 1 ч. л.

• кориця — 1 паличка

• бадьян зірочками – 3 шт.


Для ікры:

• ревінь – 500 г

• буряк – 500 г

• морква – 2 шт.

ріпчаста цибуля – 2 шт.

• перець чілі – 1 шт.

• часник – 2 зубчики

• рослинна олія – 50 г

• оцет – 3 ст. л.

• цукор, сіль, чорний перець – за смаком