Паска з творогом
Час приготування: 3 години | Кількість порцій: 4
Один із символів паски – це солодкість райського життя. Якщо вона рівна, пишна, не пригоріла – то в хаті цілий рік пануватиме добро і родина буде щасливою та здоровою.
Можливо, саме цей рецепт сирної паски припаде вам до душі.
Лише нагадаємо, що під час випікання пасок в приміщенні не повинно бути протягів.
В теплу воду висипаємо дріжджі, додаємо 2 столові ложки цукру та 3 ст. л. борошна. Накриваємо плівкою і ставимо опару у тепле місце на 20-40 хвилин.
Тим часом змішуємо сир з молоком, 2 яйцями, ваніллю, 100 г цукру. Все це доводимо до однорідної маси. Додаємо розм‘якшене масло і вливаємо опару. Поступово всипаємо борошно та замішуємо тісто.
Додаємо родзинки і вишню, натерту цедру лимона і ще раз замішуємо. Потому викладаємо тісто у змащену олією миску, накриваємо плівкою та залишаємо у теплі на 1,5-2 години. Замішуємо тісто руками.
Розкладаємо по формах для запікання, заповнюючи їх на третину. І знову під плівку на 30 хвилин. У старовину існувало чимало способів перевірки печі, щоб вона не виявилась занадто розпеченою для випікання пасок. З духовою шафою від Pyramida все набагато простіше. Обираємо режим: конвекція, 170 градусів, 25-30 хвилин.
Ставимо у розігріту (!) духовку. І відмінний результат гарантовано.
Робимо глазур. В холодну воду засипаємо желатин. В окремий посуд наливаємо 40 мл води, додаємо цукор та лимонний сік, нагріваємо до повного розчинення цукру і з‘єднуємо з настояним желатином. Збиваємо все міксером до густої білої маси і прикрашаємо нею вистиглі паски. І як кажуть в народі: «Будьте здорові та пишні, як паски пшенишні!»
Вітаємо всіх наших користувачів зі Світлим Великоднім Воскресінням! Миру та добра!
Щасливих Великодніх свят!
Смачного!
• Борошно – 500 г
• Сир – 150 г
• Яйця – 2 шт
• Цукор – 100 г
• Дріжджі – 7 г
• Молоко –100 мл
• Вода – 100 мл
• Масло вершкове – 100 г
• Ваніль – 0,5 ч.л.
• Родзинки – 50 г
• Сушена вишня – 50 г
• Цедра половини лимона
Для глазурі:
• Желатин – 5 г + 25 мл воды
• Вода – 40 мл
• Цукор – 100 г