# Паска з творогом

Час приготування: 3 години | Кількість порцій: 4

Один із символів паски – це солодкість райського життя. Якщо вона рівна, пишна, не пригоріла – то в хаті цілий рік пануватиме добро і родина буде щасливою та здоровою.

Можливо, саме цей рецепт сирної паски припаде вам до душі.

Лише нагадаємо, що під час випікання пасок в приміщенні не повинно бути протягів.

В теплу воду висипаємо дріжджі, додаємо 2 столові ложки цукру та 3 ст. л. борошна. Накриваємо плівкою і ставимо опару у тепле місце на 20-40 хвилин.

Тим часом змішуємо сир з молоком, 2 яйцями, ваніллю, 100 г цукру. Все це доводимо до однорідної маси. Додаємо розм‘якшене масло і вливаємо опару. Поступово всипаємо борошно та замішуємо тісто. 

Сирний пасхальный куліч

Додаємо родзинки і вишню, натерту цедру лимона і ще раз замішуємо. Потому викладаємо тісто у змащену олією миску, накриваємо плівкою та залишаємо у теплі на 1,5-2 години. Замішуємо тісто руками. 

пасхальный куліч

Розкладаємо по формах для запікання, заповнюючи їх на третину. І знову під плівку на 30 хвилин. У старовину існувало чимало способів перевірки печі, щоб вона не виявилась занадто розпеченою для випікання пасок. З духовою шафою від Pyramida все набагато простіше. Обираємо режим: конвекція, 170 градусів, 25-30 хвилин.

Ставимо у розігріту (!) духовку. І відмінний результат гарантовано.

домашні кулічі

Робимо глазур. В холодну воду засипаємо желатин. В окремий посуд наливаємо 40 мл води, додаємо цукор та лимонний сік, нагріваємо до повного розчинення цукру і з‘єднуємо з настояним желатином. Збиваємо все міксером до густої білої маси і прикрашаємо нею вистиглі паски. І як кажуть в народі: «Будьте здорові та пишні, як паски пшенишні!»

рецепт глазури для кулича

Вітаємо всіх наших користувачів зі Світлим Великоднім Воскресінням! Миру та добра!

Щасливих Великодніх свят!

Смачного!

Пасхальные куличи рецепт

Tasty Stories

Готує:

Tasty Stories
#
Інгредієнти

• Борошно – 500 г
• Сир – 150 г 
• Яйця – 2 шт
• Цукор – 100 г 
• Дріжджі – 7 г
• Молоко –100 мл
• Вода – 100 мл
• Масло вершкове  – 100 г
• Ваніль – 0,5 ч.л.
• Родзинки – 50 г
• Сушена вишня – 50 г
• Цедра половини лимона

Для глазурі:

• Желатин – 5 г + 25 мл воды
• Вода – 40 мл 
• Цукор – 100 г