Запечена курка з яблуками та картоплею
Час приготування: 2 г 20 хв | Кількість порцій: 8
Особливість цього рецепту – маринад та яблука. Після натирання курки спеціями, черга за ніжним йогуртом із запашним часничком. Такий маринад не тільки надає курочці особливого відтінку смаку, а й дарує їй ну дуууже апетитну скоринку. Достатньо всього однієї години, аби тушка просочилася до потрібного стану. Що стосується яблук, то в цій страві важливо використовувати саме кислі сорти. Тоді смак курочки збагатиться кисло-солодкими фруктовими нотами найбільш вдало та гармонійно. Ну і, звичайно, картопелька - безпрограшний гарнір до курятини. А якщо це картопелька, що запікалась в епіцентрі фантастичних ароматів, тоді це однозначно виграшна комбінація. За ідеальну скоринку та гарантоване пропікання відповідає духова шафа Pyramida F 68 M IV Rustico. Як приготувати таку духмяну курочку з яблуками та картоплею? Кращий рецепт – у нашому відеоролику.
Готуємо запечену курку з яблуками та картоплею:
1. Очищуємо 2 зубчики часника та видавлюємо в йогурт.
2. Попередньо помиту та обсушену тушку курки ретельно натираємо сіллю та улюбленими приправами.
3. Заливаємо нашу курочку йогуртовим маринадом та залишаємо на годину.
4. Доки курочка маринується, чистимо картоплю та нарізаємо на шматочки.
5. До картоплі додаємо сіль та італійські трави, оливкову олію, все старанно перемішуємо та теж залишаємо маринуватись.
6. Коли курочка готова до запікання, нарізаємо яблука та фаршируємо ними тушку.
7. Коли всі шматочки щільно поміщені всередині, фаршировану тушку зашиваємо, аби фрукти надійно трималися на своєму місці протягом усього часу запікання.
8. Кладемо курочку на деко, навколо викладаємо картоплю та ставимо у розігріту до 180 градусів духовку.
9. Обираємо режим «Гриль з конвекцією» та випікаємо протягом 80 хвилин.
Ви вже уявили який запаморочливий букет ароматів чекатиме на вашу кухню? А цю хрумку скоринку та соковиту м'якоть? Вашим гостям буде важко зупинитись. Якщо готуємо разом з Pyramidа – застілля завжди буде вдалим.
Смачного!