Сир "Шевр" в домашніх умовах
Час приготування: 10 днів | Кількість порцій: 900 г
Підшукуєте оригінальні страви для святкового столу? Сировар Андрій Білий розповість, як зробити сир з пліснявою в домашніх умовах. Ніжний французький сир нікого не залишить байдужим. Сьогодні навчатися тонкощам його приготування буде телеведуча Даша Трегубова разом з донькою Поліною. Поспішайте і ви записати рецепт приготування сиру «Шевр» в домашніх умовах!
Розкрити секрети смачних грінок з сиром "Шевр" допоможе варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B.
Приступаємо до приготування сиру:
1. Молоко охолодити до 20-23 ° C.
2. На 4 літри козячого молока необхідно додати 1/4 ч.л. закваски.
3. Додати 1/8 ч.л. спор грибів і залишити на 5-7 хвилин. Перемішати.
4. Ми залишаємо молоко на 5 годин.
Важливо: з незбираного молока можна отримати 900 г сиру, а з молока жирністю 3,2% - 600 м
5. Після закінчення 5 годин додаємо сичужний фермент. Перемішуємо.
6. Після отримання згустку його необхідно порізати, щоб випустити закваску.
7. Ми залишаємо на 2-3 години для виходу закваски.
8. Одержаний сир насипаємо в сито. Ми залишаємо його для просідання і формування сиру на ніч.
9. Дістаємо сир з форми і щедро посипаємо сіллю.
10. Ми залишаємо сир дозрівати на 10 днів так, щоб сир був оточений повітрям з усіх боків.
Як правильно їсти сир з "Шевр":
1. Розігріваємо сковороду. Без масла обсмажуємо грінки з одного боку.
2. Перевертаємо грінки. Кладемо зверху шматочок сиру. Ми залишаємо на кілька хвилин поки сир почне плавитися.
3. Прикрашаємо медом і горіхами.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.