Як варити цвітну капусту
Темний колір, неприємний запах, гіркий смак - результат готування цвітної капусти, який відбиває бажання їсти цей корисний продукт. Як правильно варити цвітну капусту покаже Наталія Левензон використовуючи варильну поверхню Pyramida CFEA 641 B. Її секрети допоможуть вам зробити корисне смачним.
Перш ніж почати варити кольорову капусту, її потрібно добре промити. Замочіть капусту на 5-7 хв. в соляному розчині (1 ст.л. солі на 1 л води). Так ви очистите овоч від бруду і дрібних жучків.
Проблема 1: Горький привкус
Щоб капуста не мала гіркуватого присмаку, перед варінням потрібно замочити її на 5-10 хвилин в молоці. Воно зробить капусту ніжною на смак і позбавить гіркуватості. Воду краще не додавати.
Проблема 2: Втрата кольору після варіння
Під час варіння білий колір капусти може змінитися на сірий. Це відбувається через неналежні умови зберігання овоча: наприклад, якщо капуста довго пролежить в холодильнику, або в теплі під прямими сонячними променями. Щоб цього не сталося, потрібно додати в окріп 2 ч. Л. цукру. Але якщо капуста все ж встигла потемніти, то врятувати ситуацію допоможуть 2 ч. Л. лимонного соку.
Проблема 3: Неприємний запах
Щоб уникнути неприємного запаху при варінні, потрібно змочити марлю в оцтово-водному розчині, потім викласти її на каструлю і накрити кришкою. Оцет вбере в себе запах і врятує від смороду, а кришка не дасть поширюватися, власне, запаху оцту.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.