# Зимовий фруктово-горіховий кекс

Час приготування: 40 хвилин | Кількість порцій: 4-8

фруктово-горіховий кекс готуємо з технікою PyramidaА у вас вже прокинулося почуття святкового передчуття? Якщо що, у Юлії Кубрак, автора проекту Люди. Щастя.Пироги, є прекрасна ідея як його розбудити;) По-перше, потрібно включити пісні Френка Сінатри, а по-друге приготувати абсолютно святковий фруктово-горіховий кекс. Він з усіх боків гарний: простий в приготуванні, запаморочливо смачний, насичений, кожен розріз в ньому – шедевр, може довго зберігатися і прекрасний як подарунок.

А приготувати його мені все так само допоможе мій супер-герой на кухні – духова шафа Pyramida серии Rustico.

1. Промиваємо і замочуємо сухофрукти в гарячій воді на 7-10 хвилин.

 фруктово-горіховий кекс готуємо з технікою Pyramida2. Горіхи трохи підсушуємо в духовці.

3. Розтираємо прянощі в ступці.

4. Змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, прянощі, соду, розпушувач і сіль.
 фруктово-горіховий кекс готуємо з технікою Pyramida5. Горіхи і сухофрукти додаємо до сухої суміші і перемішуємо.

6. Збиваємо 3 яйця з ваніллю так, щоб маса збільшилася вдвічі.

7. Вливаємо яйця до сухофруктів і ретельно вимішуємо. Все має покривати тонкий шар тіста.

 кекс з сухофруктами готуємо з технікою Pyramida8. Висипаємо суміш в форму (у мене силіконова 24х11 см. Якщо використовуєте металеву, то її потрібно вистелити пергаментом, інакше кекс прилипне до поверхні) і утрамбовуємо щоб усередині не залишилося порожнеч.

9. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в заздалегідь розігріту до 150 градусів духовку на 1 годину, потім знімаємо фольгу і допікаємо ще хвилин 20.

У своїй духовій шафі Pyramida я ввімкнула режим нагріву «верх-низ», нам важливо, щоб тісто в кексі повільно пропікаються всередині щільного складу, поспішати тут не можна.

 фруктово-горіховий кекс готуємо з технікою Pyramida10. Коли кекс стане золотистого кольору, а дерев'яна паличка буде виходити з нього сухою, виймаємо з духовки, даємо охолонути у формі. Потім пакуємо в пергамент і зберігаємо в холодильнику.

Дуже рекомендую витримати хоча б невеликий шматочок кілька тижнів, кекс за цей час «дозріє», придбає щільну структуру чимось нагадує сир. Але і без витримки він неймовірно смачний як сам по собі, так і з шматочком будь-якого вашого улюбленого сиру. Ще такий кекс можна просочувати ароматним алкоголем, таким чином термін його зберігання значно збільшиться, а смакові якості стануть багатшими і «дорослішими».

 фруктово-горіховий кекс готуємо з технікою PyramidaЧарівних вам свят <3

Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту Люді.Щастя.Пироги.

Джерело: facebook.com/lsp.bakery

Юлія Кубрак

Готує:

Юлія Кубрак
#
Інгредієнти

Горіхи – склянки (близько 400 г)

• Сухофрукти – 2,5 склянки (близько 450 г)

• Мука – 120 г

• Цукор – 100 г (бажано коричневий)

• Яйця – 3 шт

• Сода – 1/4 ч.л

• Розпушувач – 1/4 ч.л

• Сіль – 1/3 ч.л

Суміш прянощів:

• Імбир – 1/3 ч.л

• Мускатний горіх – 1/4 ч.л

• Запашний перець – 3 гор

• Гвоздика – 3 шт

• Кардамон – 2 шт

• Ваніль – 1/3 ч.л (я використовую цукор з натуральною ваніллю)