Повітряний пиріг з малиною Час приготування: 50 хвилин | Кількість порцій: 10 |
Друзі, ділимося рецептом пирога, тісто в якому універсальне і на його основі можна скільки-завгодно експериментувати з начинкою. З випробуваних, несподіваних і вдалих: з ревенем, грушею і малиною і з ревенем і полуницею. Тісто виходить не сухим, а повітряним, м'яким, ароматним і трохи вологим. Ловіть новий рецепт від Юлії Кубрак.
1. Збиваємо масло з цукром до пишного кремового стану.
2. Продовжуючи збивати, додаємо по одному яйця.
3. В окремій мисці вінчиком змішуємо борошно, розпушувач, ваніль, цедру, сіль і додаємо до яєчно-масляної суміші.
4. Виливаємо тісто в форму. Так як робочі поверхні у мене часто зайняті посудом і продуктами, я нерідко користуюся функцією блокування сенсорів варильної поверхні Pyramida, це прекрасна функція допомагає оптимізувати мою роботу.
5. Малину моємо, просушуємо і викладаємо зверху пирога, вдавлюючи кожну ягідку в тісто пальцем.
6. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180С духовку Pyramida хвилин на 30 (в цей раз я включила стандартний режим нагріву, не хотілося щоб пиріг підрум'янився зверху перш, ніж пропікся всередині).
А готовність пирога можна перевірити методом «сухої зубочистки» – протикаємо його в центрі, якщо паличка виходить сухою – значить готовий. При цьому, тісто не примхливе, після випікання, пиріг можна сміливо виймати з духовки і остуджувати при кімнатній температурі, він не осяде.
Сміливих вам літніх експериментів і приємного чаювання!
Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту
Люди.Щастя.Пироги.
Джерело: facebook.com/lsp.bakery
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Юлія Кубрак
|
• масло (розм'якшене) - 180 г
• цукор - 140 г
• яйця - 4 шт
• борошно - 200 г
• розпушувач (в якому сода і лимонна кислота) - 5 г
• цукор з натуральною ваніллю - 1 ч.л.
• лимонна цедра - опціонально
• малина - 400 г
• сіль - щіпка