Весняний пиріг з румбамбарем
Час приготування: 45 хвилин | Кількість порцій: 10
Румбамбар – це екзотична назва нашого ревеню. Львівський блогер Катя Артюхова вирішила поділитися з нами дуже цікавим рецептом весняного пирога. Давайте спробуємо приготувати таку смакоту;)
1. Залийте кип'яченою водою горіхи кеш'ю на 2-3 години.
2. Подрібніть у блендері волоський горіх. Змішайте його в окремій мисці з сухими інгредієнтами: борошном, сіллю, розпушувачем.
3. В інший мисочці збийте міксером на великій швидкості олію та цукор.
4. Додайте по одному яйця та збийте їх до білої піни.
5. Додайте ванільний цукор, йогурт та сухі інгредієнти з іншої миски. Збийте до однорідної консистенції.
6. Помийте румбабмбар. Відберіть кілька найкрасивіших штучок для прикраси, решту – довільно поріжте. Можна слайсами, полосками чи маленькими шматочками.
7. Румбамбар для прикраси я порізала на полоски, а решту – на шматочки.
8. Візьміть форму 20х30, дещо присипте її борошном. Викладіть порізаний на шматочки румбамбар. Залийте його тістом, рівномірно розприділяючи останнє по всій поверхні.
9. Викладіть зверху полоски румбамбару та відправляйте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на режим "конвекція" на 30-35 хв. Форму ставити на 2 рівень знизу.
10. За цей час приготуйте крем для подачі. Злийте воду з кеш'ю. Помістіть у блендер горіхі, цедру, мед та лікер. Увімкніть блендер на 2-3 хв. та подрібніть до однорідності.
11. Майте на увазі, що румбамбар досить кислий, тому готовий пиріг бажано присипати цукром або цукровою пудрою.
Автор: кулінарний блогер Катерина Артюхова
Джерело: tastyworld.com.ua
• пучок румбамбару (+- 400 грам)
• олія - 0,5 скл.
• цукор - 3/4 скл.
• борошно - 1 + 1/4 скл.
• волоські горіхи або мигдаль - 1 скл.
• розпушувач тіста - 1 ч.л.
• сіль - щипотка
• ванільний цукор - пакетик
• яйця - 2 шт.
• йогурт - 1/4 скл.
• горіхи кеш'ю - 100 г
• цедра з половинки лимона
• мед - 1 ч.л.
• солодкий лікер (наприклад бейліз) - 2 ч.л. (за бажанням)
-
Груша «Прекрасна Олена»
-
Мчаді – котлетки з кукурудзяної муки
Готовит: Едуард Насиров
-
Равіолі з блакитним сиром і грибами
Готовит: Едуард Насиров
-
Томатний суп з квасолею та маслинами
Готовит: Едуард Насиров
-
Шоколадний клафуті з ягодами
Готовит: Юлія Кубрак
-
Галета з томатами, фетою, кукурудзою і травами
Готовит: Юлія Кубрак
-
Просте корисне печиво
Готовит: Юлія Кубрак
-
Пиріг-перевертиш з сіцілійськими апельсинами і лаймом
Готовит: Юлія Кубрак
-
Фондю без фондюшниці – ідея до 8 березня
Готовит: Марина Ярославцева
-
Не люлякі, не кебаб!
Готовит: Марина Ярославцева
-
Смішна ковбаса
Готовит: Марина Ярославцева
-
Великодній куліч
-
Салат з овочів гриль
-
Шоколадно-абрикосовий торт