Великодній крафін Час приготування: 3 години | Кількість порцій: 4 |
Крафін «прилетів» до нас із Сан-Франциско. Завдяки ніжному смаку та вишуканому зовнішньому вигляду він все частіше прикрашає український Великодній стіл. Тому що ця мереживна, повітряна і дуже ароматна випічка за приготуванням не складніша за традиційну паску, ті ж самі інгредієнти і умови приготування. Головне – замішувати тісто з добрим настроєм в теплому місці без протягів.
Натираємо цедру одного апельсину.
Видавлюємо 2 ст.л соку апельсину.
В розігріте молоко додаємо 1 ч.л цукру та 2 ч.л дріжджів. Перемішуємо та лишаємо на 15 хвилин.
Одне яйце та 2 жовтки збиваємо з цукром до білого кольору.
Масло (40 г) розтоплюємо та остужаємо.
Просіюємо борошно, додаємо сіль, яйця з цукром, апельсиновий сік, цедру апельсину, масло розтоплене та дріжджеву суміш.
Вимішуємо тісто руками поки не перестане липнути до рук. Приблизно 10 хвилин.
Змащуємо миску олією. Викладаємо тісто. Накриваємо полотенцем або харчовою плівкою.
Ставимо в тепле місце на 1,5 – 2,5 години.
Тісто має піднятися вдвічі.
Сухофрукти заливаємо гарячою водою, щоб стали м’які.
Через 2 години тісто обминаємо та ділимо на 3 частини.
Поки одну частину розкатуємо в прямокутник приблизно 30х50 см.
Інші накриваємо плівкою.
Розказану частину змащуємо м’яким вершковим маслом та посипаємо сухофруктами та дрібленими горішками.
Завертаємо тісто в рулет
Кожну частину ріжемо уздовж, не дорізуючи 3-5 см.
Завертаємо навколо своєї осі начинкою наперед. Наче будиночок равлика.
Спочатку скручуємо одну частину, потім другу, ховаючи хвостики в середину.
Перекладаємо крафіни в форми та ставимо під полотенце в тепле місце на 1 годину.
Розгріваємо духовку до 180 градусів.
Обираємо режим верх-низ.
Випікаємо протягом 10 хвилин.
Через 10 хвилин зменшуємо градус до 160 і випікаємо ще 30 хвилин.
Готовність перевіряємо зубочисткою.
Остужаємо крафіни та посипаємо цукровою пудрою.
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Tasty Stories
|
• Форма для випікання – 9 см діаметр та висота
• Молоко – 90 мл
• Цукор – 100 г
• Дріжджі сухі – 2 ч.л
• Яйця – 3 шт
• Дрібка солі
• Апельсин – 1 шт
• Вершкове масло – 100 г
• Борошно – 360 г
• Сушена журавлина – 50 гр
• Курага – 100 гр
• Горіхи – 50 г
• Цукрова пудра для прикраси