# Розумний пиріг

Час приготування: 45 хвилин | Кількість порцій: 10

Майстриня на всі руки, чудова Юлія Кубрак розповідає: "чи чули ви коли-небудь про розумний пиріг? Заінтриговані? Я поясню: таку назву пиріг отримав за те, що однорідна рідка суміш під час готування самостійно розділяється на три шари: знизу утворюється щільний крем , посередині повітряне суфле, а зверху виходить бісквіт. Я додала зверху чорницю і, треба визнати, через неї верхній шар не зміг належним чином піднятися, але з ягодами цей пиріг стає ще розумнішим і цікавішим, тому рекомендую додавати."

1. Растапливаем вершкове масло, відставляємо в сторону, даємо охолонути.

2. Білки відділяємо від жовтків і ставимо охолоджуватися в холодильник.

3. Жовтки збиваємо з пудрою, водою і ваніллю, додаємо до них розтоплене масло, збиваємо.

 Готуємо розумний пиріг з технікою Pyramida

4. Просіваємо борошно і лопаткою, акуратно в декілька заходів додаємо в суміш з жовтків.

5. Молоко підігріваємо до теплого стану і додаємо до суміші, перемішуємо лопаткою.

6.  Дістаємо холодні білки і збиваємо їх з дрібкою солі до повітряної піни.

7. Акуратно додаємо білки в тісто і перемішуємо лопаткою до однорідної консистенції.

8. Ставимо в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку Pyramida на 45 хвилин. Так як верх пирога повітряний і може швидко підрум'янитися, в цьому випадку підійде стандартний режим нагріву. Моя духова шафа Pyramida дуже швидко нагрівається, це дуже зручно.

 Готуємо розумний пиріг з технікою Pyramida9. Виймаємо, даємо повністю охолонути і тільки тоді нарізаємо. Я зверху натерла цедру лимона, з чорницею це дуже вдале поєднання. Можна і не додавати ягідки в пиріг, а залишити лаконічним ванільним або ж додати до суміші какао, тоді пиріг вийде з шоколадним смаком. Рекомендую насолоджуватися ним в теплому вигляді.

 Готуємо розумний пиріг з технікою PyramidaХочу так само підвести міні-підсумок мого тест-драйву і міцної дружби з технікою для кухні Pyramida. Минуло півроку, техніка (у мене варильна поверхня і духовка) працює бездоганно не дивлячись на дуже активне використання і роботу по 5-8 годин майже кожен день. Поки що не всі функції протестовані, але багато хто вже успішно пройшли перевірку. У найближчих планах – запекти що-небудь в режимі гриль, давно мріяла про цей режим і можливості насолодитися їжею як на живому вогні.

Слідкуйте за постами.Нехай вічне літо панує у вас в душі :)


Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту Люди.Щастя.Пироги.
Джерело:  facebook.com/lsp.bakery

Юлія Кубрак

Готує:

Юлія Кубрак
#
Інгредієнти

 масло - 115 г

 молоко - 480 мл

 яйця - 4 шт

 цукрова пудра - 150 г

 вода - 1 ст.л.

• борошно - 115 г

 ваніль - за смаком

 сіль - за смаком