Кольорові гарбузові вареники Час приготування: 2 години | Кількість порцій: 6 |
Данила Панов: "І знову готуємо на варильній поверхні PFE 641 ivory Rustico! Ідея народилася під час осінньої практики в італійському ресторані. Натхненний яскравою палітрою кольорів італійських равіолі: жовті, зелені, чорні, бордо, – я став шукати нові ідеї та кольори. Гарбуз став відмінним сезонним рішенням! З нього тісто виходить неймовірно ніжним, дієтичним, дуже яскравим і апетитним. Його то й тістом не назвеш, вареники з такого тіста виходять як би начинка в начинці ... Рекомендовано для меню годуючих мам! Перевірено на власному досвіді.
1. Відварити гарбуз в невеликій кількості води (воду злити) або запекти в рукаві у власному соку до м'якого стану, дати йому охолонути, після чого подрібнити до стану пюре, краще товкачем для картопляного пюре (невеликі шматочки додадуть красиву текстуру тесту), додати яйце, масло, сіль. Змішати всі до однорідного стану.
2. Додати половину борошна. Замісити тісто. Борошно додавати в міру необхідності до отримання густого еластичного тесту як на вареники. Я зазвичай перевіряю готовність тіста пальцем, злегка натискаю на тісто і, якщо воно пружинить назад відсотків на 50 – тісто готове. Йому необхідно дати відпочити в холодильнику хвилин 20-30.
3. Підготувати начинку, довести до смаку і охолодити. Розкачати тісто завтовшки 1-1,5 мм. Виліпити вареники. Відварити їх в злегка підсоленій воді 2-3 хвилини (залежно від розміру вареничків і наявності на обідку декоративних елементів: кісок, мотузочок).
Подавати з вершковим маслом, сметаною або улюбленим соусом.
Смачного, дорогі матусі і малюки!
Будьте здорові!"
Автор: фіналіст проекту "МайстерШеф-3" Данила Панов
Джерело: danila-chef.livejournal.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
• Очищений гарбуз – 300 г
• Борошно (залежить від соковитості гарбуза) – 400-600 г
• Яйце – 1 шт
• Вершкове масло (розм'якшене) – 50 г
• Сіль – щіпка