# Гарбузово-карамельна панна котта

Час приготування: 10 годин | Кількість порцій: 2

Любителям гарбуза присвячується! Спробуйте приготувати панна котту за допомогою рецепта Данили Панова та варильної поверхні Pyramida

1. Замочити желатин для набухання хвилин на 15-20 в воді (якщо використовуєте агар-агар, про нього трохи нижче). 

2. Молоко налити в каструлю, додати 1-2 ст.л. цукру і на повільному вогні, помішуючи, довести майже до кипіння. Як тільки з'явиться перша бульбашка – вимкнути. 

3. Почистити гарбуз, порізати на дрібні шматочки і запекти в рукаві в духовці при температурі 180 градусів С до дуже гарної м'якості (близько 20-30 хвилин), або відварити. Перебити в блендері в однорідне пюре, крупинок не повинно бути, або протерти через густе сито.

4. У сотейник / каструльку з товстим дном додати 2 ст.л. цукру і 1 ст.л. води, довести до кипіння і варити, не помішуючи, на маленькому вогні до отримання сиропу карамельно-бурштинового кольору. Коли сироп готовий, не знімаючи його з вогню, акуратно додаємо в нього гаряче молоко і помішуємо до розчинення карамелі. Через хвилину додаємо гарбузове пюре і цедру лимона, доводимо всю суміш до кипіння, але не даємо закипіти, вводимо желатин або агар-агар і розмішуємо до розчинення.

5. Даємо настоятися суміші 10-15 хвилин, охолоджуємо в ємності з водою, пропускаємо через густе сито (відфільтровуємо цедру), розливаємо по формах і прибираємо в холодильник до застигання. Панна котта на основі агар-агару у мене застигла в морозилці за 20-30 хвилин, якщо ви користувалися желатином, то охолоджуйте панна котту в холодильнику (не в морозилці) протягом 3-5 годин.

6. Панна котта подається охолодженою з фруктовими соусами, сиропами і варенням.


Приємної насолоди!

Автор: фіналіст проекту "МайстерШеф-3" Данила Панов
Джерело: danila-chef.livejournal.com

#
Інгредієнти

 Незбиране домашнє молоко – 300 мл

 Цукор – 3-4 ст.л.

 Вода – 3 ст.л.

 Гарбуз стиглий і солодкий – 100 г

 Цедра лимона – 1/4

 Желатин (агар-агар) – 1 ч.л.