Тарталетки з шоколадним ганашем і ягодами Час приготування: 45 хвилин | Кількість порцій: 6 |
Сьогодні хочу запропонувати Вам приготувати простий – але ефектний і безумовно смачний десерт який прикрасить ваш стіл і порадує улюблених гостей! Допомагати в приготуванні тарталеток мені будуть моя духова шафа і для варильна поверхня Pyramida. Говорити довго не будемо – скажу лише що цей десерт можна видозмінювати до нескінченності – комбінуючи різні види шоколаду, добавки для ароматизації або ж фрукти-ягоди-горіхи.
Температурний режим випікання "верхній і нижній нагрів" при 180С.
1. В першу чергу готуємо тісто. Борошно просіяти в миску, додати сіль і цукор, перемішати. Додати холодне масло і порубати його з борошном ножем або натерти масло в миску з борошном на крупній тертці. Розім'яти масу в крихту. Додати яйце і замісити швидко тісто. При необхідності можна додати 1 ст.л холодної води.
2. Тісто скачати в кулю, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 1 годину.
3. Тісто розділити на 10-12 частин, розкачати тонко і викласти в формочки тарталеток. Надіслати формочки на 30 хвилин в холодильник або на 10 в морозилку.
4. Розігріти духовку до 180 С в режимі "верхній і нижній нагрів". На тісто в формочках викласти фольгу, зверху засипати горох-квасоля і відправити в духову шафу випікатися хвилин 15, потім прибрати фольгу з квасолею з формочок і продовжити випікання ще хвилин 10-15 (до золотистого) – можна включити режим конвекція – для більш швидкого приготування тарталеток після зняття "вантажу".
Готові тарталетки остудити на решітці і вийняти з формочок.
5. Готуємо ганаш: в невеликий сотейник вилити вершки, додати ванільний екстракт і прогріти на плиті на середньому вогні до стану майже кипіння (як тільки з'являться перші бульбашки припинити нагрівання). Додати в сотейник цукрову пудру і наламаний шматочками шоколад, перемішувати лопаткою до однорідності.
6. Тут ви можете додати цедру апельсина, трохи коньяку/віскі/ін алкоголю за своїм бажанням. Трохи остудити ганаш, але не повністю. Викласти в пісочні тарталетки готовий крем. Дати ще трохи охолонути і викласти зверху фрукти або ягоди або карамелізовані горішки – тут вже ваша фантазія! Надіслати готовий десерт в холодильник на пару годин.
Можна подавати до столу!
Ефектно, смачно і не складно в приготуванні – всі умови що б ваші близькі були задоволені!
Автор: кулінарний блогер Едуард Насиров
Джерело: my-happyfood.livejournal.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Едуард Насиров
|
Тісто
• Яйце – 1 шт
• Борошно – 180 г
• Вершкове масло – 90 г
• Сіль і цукор – 1 щіпка
Шоколадний ганаш
• Вершки (30-33%) – 200 мл
• Гіркий шоколад (або той який віддаєте перевагу) – 200 г
• Ваніль – 1 ч.л.
• Цукрова пудра – 2-3 ст.л.
Начинка
• Свіжі ягоди або фрукти – за смаком