Тарт Татен Час приготування: 45 хвилин | Кількість порцій: 8 |
Ми не перестаємо дивуватися натхненню Юлії Кубрак (Люди. Щастя. Пироги)! Сьогодні готуємо тарт Татен, він надзвичайно смачний як гарячий, так і остиглий.
1. Готуємо тісто: вершкове масло ріжемо на квадратики і відправляємо до морозильної камери на 20 хвилин, туди ж ставимо для охолодження воду з лимонним соком.
2. Висипаємо борошно в чашу блендера (або комбайна), додаємо до неї крижане масло і перемелюємо в крихту, наливаємо воду і уважно стежачи за процесом, доводимо тісто до стану, коли його можна зібрати в кулю. Формуємо з нього плоский круглий диск, загортаємо у плівку і відправляємо відпочивати в холодильник.
3. Тим часом приготуємо карамель: цукор насипаємо в сотейник, додаємо пару ложок води з лимонним соком і ставимо на середній вогонь (моя варильна поверхня Pyramida швидко розігрівається і має 9 режимів нагріву, я вибрала 6) і помішувати до розчинення цукру, а як тільки закипить – припиняємо помішувати, на цій стадії карамель вже не чіпають. Уважно стежимо і чекаємо коли карамель стане потрібного для нас кольору (орієнтуйтеся на свій смак, чим інтенсивніше колір – тим більш насичений аромат, але гірший смак). Як тільки буде готова – перелийте її гарячу в незнімну жароміцну форму. Через різницю температур вона швидко затвердіє, але в процесі готування знову розм'якшити, смішати з яблучним соком.
Коли я вимикаю поверхню, поруч з покажчиками конфорки горить значок-індикатор «H» (hot). Він показує, що конфорка ще гаряча і гасне, коли вона остигає. Це дуже зручна функція, яка робить приготування безпечнішим.
4. Очищаємо яблука від серцевини, ріжемо середніми шматочками і викладаємо з невеликим нахлестом на застиглу карамель.
5. Тісто розгортаємо товщиною близько 7 мм, вкриваємо ним яблука і підгинаємо всередину, зверху можна змастити молоком для рум'яної скоринки.
6. Відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на хвилин 30 (в духовій шафі Pyramida із завданням створити рум'яну хрустку скоринку прекрасно справляється режим «конвекція», можна не побоюватися, що тарт не пропечеться або підгорить з якогось боку: все пропікається рівномірно).
7. Як тільки тісто зарум'яниться - виймаємо з духовки і чекаємо пару хвилин щоб карамель заспокоїлася, а яблука остаточно просочилися і стали того самого бурштинового кольору.
8. Накриваємо тісто тарілкою (вона повинна бути трохи більше за діаметром, ніж жароміцна) і перевертаємо пиріг.
Тарт Татен готовий! Такий ось приголомшливо смачний і легкий рецепт. Ви можете сміливо експериментувати з основним смаком, для Татену підійдуть не тільки фрукти, але і овочі.
Вдалих експериментів і безмежності фантазії!
Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту
Люди.Счастье.Пироги.
Джерело: facebook.com/lsp.bakery
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Юлія Кубрак
|
Для рубленого тіста:
• борошно - 150 г
• вершкове масло - 100 г
• крижана вода з лимонним соком - 3 ст.л.
• цукор і сіль - по щіпці
Для начинки:
• невеликі яблука (тверді з кислинкою) - 2 шт
• цукор - 1 стакан (180 г)
• вода з лимонним соком - 2 ст.л.
• спеції - за смаком