


Тако по-мексиканськи
Час приготування: 30 хв | Кількість порцій: 4

Наші нові герої - Даша і Микита, закохана сімейна пара, вони люблять експериментувати з рецептами, вибираючи кращий, тестуючи кулінарні шедеври під час званих обідів з друзями. Фірмовий сімейний рецепт цибулевого пирога зберігається в таємниці, адже це - головні ласощі на Дні народжень і сімейний свята. Даша жартує, що друзі приходять до них з Микитою саме заради шматочка пирога. :)
Ну а сьогодні ми приготуємо разом з Дашею і Микитою гостру мексиканську закуску - тако. Асистувати нам буде індукційна варильна поверхня Pyramida IFEA 640 B
Тако отримали популярність по всьому світу і рецепт просто адаптувати для українських реалій. Головне - підібрати спеції, які подобаються саме вам. З начинкою також вітаються експерименти. Для приготування тако необхідні спеціальні коржики, вони продаються в будь-якому супермаркеті. Для начинки беріть будь-яке м'ясо або морепродукти, додайте овочі і чорну дрібну квасолю (або червоні боби). Гостроту допоможуть збити яблуко, зелений салат і ніжний йогурт.
І так, приступаємо.
1. Фарш викласти в сковороду, змащену оливковою олією, обсмажити до золотистого кольору. Ми використовували потужну конфорку варильної поверхні Pyramida IFEA 640 B, вона нагрівається до необхідної температури дуже швидко і економить час і ресурси на підготовку.
2. Приправити фарш паприкою і насінням фенхеля, зменшити вогонь і помішувати, щоб не пересмажилося.
3. Додати чорну квасолю разом з соком, довести до кипіння, посолити і поперчити. Зменшити вогонь і довести до кремоподібного стану.
4. Обсмажити часник на оливковій олії. Зелену цибулю порізати крупно (приблизно на 1,5 см), додати до часнику і обсмажити близько трьох хвилин все разом до м'якого стану. Посипати насінням кмину.
5. Тонко нашаткувати салат і петрушку. Помідори і авокадо нарізати кубиками, покришити перець чилі. Яблуко можна натерти на тертці або нарізати дрібно соломкою. Прибрати салат в глибоку тарілку і заправити соком цілого лайма і соєвим соусом.
6. Тако розкласти на тарілці або спеціальній підставці і по черзі заповнити. Спочатку викладається пюре з чорної квасолі з зеленою цибулею, потім фарш і зверху – салат. Все це можна заправити знежиреним йогуртом або сметаною, додавши солодкий соус чилі.
Традиційні тако робляться з кукурудзяного або пшеничного тортильи c різноманітною начинкою – яловичиною, свининою, курятиною, морепродуктами, чорізо, пересмаженим бобами, овочами, тушкованою м'якоттю мексиканського кактуса. Ми використовували яловичий фарш і червоні боби як основу для страви. Але хто заважає експериментувати і доповнити блюдо своїм секретним інгредієнтом? ;)
Смачного!
Над проектом працювали:
Даша і Микита - наші гості і шефи.
Фотограф: Стелла Мельниченко.
Дякуємо «Власній кухні» за відмінну і функціональну локацію.
Джерело: thedevochki.com/2018/10/04/pyramida-vkusa-dasha-nikita-i-tako
• Коржі «Тако» - 8 штук
• Яловичий фарш - 400 г
• Чорна консервована квасоля - 1 банка
• Салат романо - 1 штука
• Оливкова олія - 100 мл
• Часник - 3 зубчики
• Насіння фенхеля - 1 чайна ложка
• Мелена кмин - щіпка
• Зелена цибуля - 4 стебла
• Солодкий соус чилі - за смаком
• Натуральний знежирений йогурт - 150 г
• Авокадо - 1 штука
• Яблуко - 1 штука
• Помідори черрі - 6 штук
• Лайм - 1 штука
• Соєвий соус - за смаком
• Паприка - за смаком
• Рубана петрушка - 20 г
• Перець чилі - 1 штука
