# Листковий пиріг з овочами

Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 4

Кулінарний блогер Ольга Драч показала як поєднати овочі і тісто, зробивши це не тільки апетитним на вигляд, але і дуже смачним! 

1. Перед тим як почати готувати завжди збираємо все необхідне. Овочі миємо, знаходимо пергамент, форму і т.д. Заморожене тісто потрібно розморозити заздалегідь. Для цього можна скористатися функцією «Розморожування» в духовці. Вона полягає в тому, що заморожений продукт обдувається теплим повітрям. Якщо працюємо з духовкою, її, як правило, потрібно прогріти перед тим як ставити пиріг випікатися. Ми включимо духовку на 180 градусів і почнемо готувати.

Готуємо листковий пиріг з овочами

2. Ріжемо овочі рівномірними смужками. Висота часточок повинна бути максимально схожою у всіх овочів. Форму для випічки застеляємо пергаментом і перекладаємо туди тісто, це буде основа пирога. Краще брати форму не дуже великого діаметру, в ній легше зібрати красиву квітку з овочевих пелюсток. На столі закручуємо по черзі додаючи всі види овочевих смужок.

На техніці Pyramida готує кулінарний блогер Ольга Драч

3. Перекладаємо в форму і додаємо, якщо потрібно, ще шари овочів, щоб вони щільно сиділи в формі і не розсипалися.

На столі закручуємо по черзі додаючи всі види овочевих смужок.

4. Духовка за час нашої роботи з пирогом розігрілася. Залишилося ще зовсім трошки – змішати заливку для пирога. Для цього змішуємо яйця і вершки до однорідного стану (не в піну), солимо, всипаємо спеції. 

5. Заливаємо в форму, додаємо бринзу. Найкраще випічка виходить в режимі «Конвекція», вибираємо цей режим і ставимо форму з пирогом в розігріту духовку на 40 хвилин. Якщо у вас духовка з таймером (у нас вона саме така, Pyramida) тоді вам буде простіше, не потрібно контролювати час.

Заливаємо в форму, додаємо бринзу і ставимо в духовку Pyramida

Духові шафи з конвекторами (вентилятор на задній стінці духовки) гарні тим, що пиріг рівномірно пропікається і всередині, і зовні з усіх боків. Вентилятор рівномірно розподіляє гаряче повітря по всій духовці.

Найкраще випічка виходить в режимі «Конвекція», вибираємо цей режим і ставимо форму з пирогом в розігріту духовку на 40 хвилин. Якщо у вас духовка з таймером (у нас вона саме така, Pyramida) тоді вам буде простіше, не потрібно контролювати час.

6. Готовий пиріг не повинен «ворушитися» всередині. Якщо він ще рідкуватий або запікається не рівномірно, верх надмірно рум'яниться – прикрийте фольгою, опустіть температуру до 100 градусів і потримайте до готовності.

 Готовий пиріг не повинен «ворушитися» всередині. Якщо він ще рідкуватий або запікається не рівномірно, верх надмірно рум'яниться - прикрийте фольгою, опустіть температуру до 100 градусів і потримайте до готовності.

Подавати пиріг з соусами або просто посипати зеленню.

Подавати пиріг з соусами або просто посипати зеленню.
Автор: кулінарний блогер Ольга Драч
Фото: фудфотограф Євгенія Драч

Джерело: simxa.livejournal.com

Ольга Драч

Готує:

Ольга Драч
#
Інгредієнти

 Морквина – 1 шт

 Кабачок – 1 шт

 Цукіні – 1 шт

 Яйце – 2 шт

 Вершки 20 % – 100 мл

 Тісто листкове, прісне – 1 упак

 Сіль – за смаком

 Спеції – за смаком

 Бринза або сир (за бажанням) – за смаком