


Листковий пиріг з овочами
Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 4
Кулінарний блогер Ольга Драч показала як поєднати овочі і тісто, зробивши це не тільки апетитним на вигляд, але і дуже смачним!
1. Перед тим як почати готувати завжди збираємо все необхідне. Овочі миємо, знаходимо пергамент, форму і т.д. Заморожене тісто потрібно розморозити заздалегідь. Для цього можна скористатися функцією «Розморожування» в духовці. Вона полягає в тому, що заморожений продукт обдувається теплим повітрям. Якщо працюємо з духовкою, її, як правило, потрібно прогріти перед тим як ставити пиріг випікатися. Ми включимо духовку на 180 градусів і почнемо готувати.
2. Ріжемо овочі рівномірними смужками. Висота часточок повинна бути максимально схожою у всіх овочів. Форму для випічки застеляємо пергаментом і перекладаємо туди тісто, це буде основа пирога. Краще брати форму не дуже великого діаметру, в ній легше зібрати красиву квітку з овочевих пелюсток. На столі закручуємо по черзі додаючи всі види овочевих смужок.
3. Перекладаємо в форму і додаємо, якщо потрібно, ще шари овочів, щоб вони щільно сиділи в формі і не розсипалися.
4. Духовка за час нашої роботи з пирогом розігрілася. Залишилося ще зовсім трошки – змішати заливку для пирога. Для цього змішуємо яйця і вершки до однорідного стану (не в піну), солимо, всипаємо спеції.
5. Заливаємо в форму, додаємо бринзу. Найкраще випічка виходить в режимі «Конвекція», вибираємо цей режим і ставимо форму з пирогом в розігріту духовку на 40 хвилин. Якщо у вас духовка з таймером (у нас вона саме така, Pyramida) тоді вам буде простіше, не потрібно контролювати час.
Духові шафи з конвекторами (вентилятор на задній стінці духовки) гарні тим, що пиріг рівномірно пропікається і всередині, і зовні з усіх боків. Вентилятор рівномірно розподіляє гаряче повітря по всій духовці.
6. Готовий пиріг не повинен «ворушитися» всередині. Якщо він ще рідкуватий або запікається не рівномірно, верх надмірно рум'яниться – прикрийте фольгою, опустіть температуру до 100 градусів і потримайте до готовності.
Подавати пиріг з соусами або просто посипати зеленню.
Автор: кулінарний блогер Ольга Драч
Фото: фудфотограф Євгенія Драч
Джерело: simxa.livejournal.com

-
Крем-карамельні кошики
-
Повітряний пиріг з малиною
Готовит: Юлія Кубрак
-
Тарт Татен
Готовит: Юлія Кубрак
-
Банановий торт з ананасами і попкорном
Готовит: Настя Попандопулос
-
Яблучно-абрикосовий крамбл
Готовит: Юлія Кубрак
-
Перловочка зі шкварками
Готовит: Сергій Калінін
-
Мексиканські варіації: енчіладас з кіноа
Готовит: Катерина Артюхова
-
Капкейкі з шоколадним ганашем
Готовит: Катерина Артюхова