


Італійський сир качокавалло
Час приготування: 2 год 30 хв. | Кількість порцій: 2-4
Італійський сир качокавалло можна сміливо додати в список кращих делікатесів! За смаком він не поступається моцареллі і пармезану, але коштує на порядок дешевше. Рецепт справжнього сиру прибув прямо з сонячної Італії! Як можна приготувати качокавалло в домашніх умовах, сьогодні продемонструють в студії "Все буде добре" на варильній поверхніPyramida CFEA 641 B, Надія Матвєєва і її гостя Юлія Бортник.
Приготування:
1. Молоко на водяній бані нагрійте до 30 ° С. Додайте закваску, розмішайте і залишіть на 5-10 хв. Додайте пепсин, вимішайте і залиште на 30 хв. для згортання.
2. Наріжте згусток на кубики близько 5-7 см. Залиште на 5 хв. Потім мішайте 10 хв.
3. Нагрійте масу на водяній бані до 40° С, помішуючи з періодичністю 5-7 хвилин. Дайте сиру впасти на дно протягом 5 хв. Злийте більшу частину сироватки, тримайте температуру близько 40° С.
4. Вимісіть масу і злийте всю сироватку.
5. Перекладіть суміш в сито для формування сирної маси. Залиште продукт на 1-1,5 години.
6. Нагрійте каструлю води до 80° С, посоліть воду в пропорції 2 ст.л. на 2 л води. Починайте формувати качокавалло.
7. Спочатку витягніть масу в нитку шириною 4-5 см, потім намотайте на руку в клубок. Після цього сформуйте сир в форму груші.
8. До сирних голівок додайте 2 ст.л. солі.
9. Опустіть сир в крижану воду, щоб він швидше охолов.
10. Підвісьте головку сиру для дозрівання на горизонтальній поверхні в прохолодному місці.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
