Шоколадно-банановий крем Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 8 |
Це просто супер універсальний крем. У складі мінімум інгредієнтів, без жирних вершків і масла, його можна використовувати як доповнення до млинців або тостів, можна перешаровувати торти або просто їсти ложкою. І щоб остаточно вас переконати – цей крем із корисних (при вживанні в помірній кількості, звичайно :) Юлія Кубрак, засновниця проекту "Люди. Щастя. Пироги." рекомендує його;)
1. Щоб не бруднити багато посуду, банани пюріруємо занурювальним блендером прямо в сотейнику.
2. Апельсиновий сік додаємо до бананів разом з цукром.
3. Ставимо на середній вогонь хвилин на 7, періодично помішувати.
Хочу похвалитися функцією таймер на моїй варильній поверхні Pyramida. Це неймовірно зручно! Після закінчення встановленого часу, конфорка просто відключається з ненав'язливим сигналом. Дуже корисна функція. Використовую завжди, коли точно знаю час готування.
4. Загуслу суміш знімаємо з вогню і додаємо в неї шоколад, перемішуємо до розчинення.
Крем готовий! Можете розлити по банках і зберігати в холодильнику (до 2-х тижнів).
Мені було цікаво проекспериментувати і я його запекла в своїй незамінній помічниці – духовій шафі Pyramida. Запечений крем сподобався навіть більше, смак став глибше, а текстура щільніше.
Ароматної вам Осені :)
Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту Люди.Щастя.Пироги.
Джерело: facebook.com/lsp.bakery
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Юлія Кубрак
|
• банани (я завжди використовую зрілі, в них більше аромату) - 2 шт
• свіжовичавлений апельсиновий сік - 50 мл
• цукор (краще взяти тростинний) - 3 ст.л.
• чорний шоколад (я використовую органічний 72%) - 100 г