# Шакшука

Час приготування: 15-30 хв. | Кількість порцій: 4-8

Buro 24/7 спільно з творцем блогу #ЖеняК\отораяЕст і варильною поверхнею Pyramida IFEA 640 B розпочинають рубрику "Їжа вихідного дня" про те, що є і як їсти після довгого робочого тижня і бунтівної п'ятниці.

Субота, мабуть, єдиний день для жителя мегаполісу, коли можна приготувати щось більш складне, ніж переварене яйце, і з'їсти не на льоту, а вдумливо і з насолодою.

Як амбасадор простої їжі рецепти я теж буду обирати вкрай зрозумілі, але при цьому досить оригінальні, щоб за суботнім сніданком ви мали можливість нескінченно захоплюватися своїми досягненнями в області кулінарії.

Оригінальні рецепти з технікою Pyramida

Цієї суботи ми будемо готувати шакшуку - страву, яка частіше за все асоціюється з ізраїльської кухнею, хоча її справжня батьківщина - Туніс.

Для приготування нам знадобляться 3 бланшованих і нарізаних помідорів, голландська цибуля, три яйця, кайенский перець, кінза і хліб.

Інгредієнты для шакшуки

Дехто додає в шакшуку ще і болгарський перець, але я настільки люблю помідори, що вважаю за краще не міксувати їх смак ні з чим, окрім хіба, кінзи і базиліка.

Перш за все на вершковому маслі ми смажимо тонко нарізані півкільця цибулі. Важливо, щоб вона добре пропарилася і не пригоріла.

Відгуки блогерів о техніці PyramidaНаступним етапом додаємо томати і чекаємо, поки википить сік. Після цього посипаєм їх кайєнським перцем і додаємо сіль за смаком.

Швидкий сніданок

Тепер можна додавати яйця.

Щоб яйця не пересмажилися і мали ідеальну консистенцію як знизу, так і зверху, я роблю в помідорній масі луночки, куди і вбиваю яйця.

Страва вихідного дня з технікою ПірамідаРівень просмаження яєць в Шакшуці - це справа смаку. Головне - щоб жовток НЕ запікся до твердого стану, інакше вся ідея втратить сенс. Тому ні за що не можна накривати шакшуку кришкою.

Як готувати шакшуку - готуємо з PyramidaДо речі, готую я це блюдо у великій сковороді з знімною ручкою, щоб не розкладати потім по тарілках, а подавати саме в ній і всією компанією вимакувати страву хлібцем, як в кращих традиціях великих єврейських родин.

Відгуки про техніку пірамідаАле їсти наодинці і не ділитися їжею - теж завжди прекрасна ідея.

Смачних вам вихідних.

Як приготувати шакшуку. Що таке шакшука.

Фотограф: www.facebook.com/andrey.pilipets

Buro 24/7: www.facebook.com/buro247ukraine

Vlasna Кухня

Готує:

Vlasna Кухня
#
Інгредієнти

бланшовані і нарізані помідори - 3 шт.

голландська цибуля

• яйця – 3 шт.

• каєнський перець

• кінза

• хліб