Морозиво семіфредо з праліне Час приготування: 40 хвилин | Кількість порцій: 5-6 |
Хто сказав, що морозиво – це літній десерт?) Кулінарний блогер Едуард Насиров сьогодні ділиться з нами одним з найулюбленіших варіантів! Не бійтеся: готувати смачне морозиво можна запросто вдома! Головне – дотримуватися нескладної інструкції! Допомагати в приготуванні буде для варильна поверхня Pyramida VCH 640/0 U – перша модель, вироблена в Україні.
1. Фундук обсмажити, очистити від лушпиння.
2. Зі 100 г цукру зварити карамель і додати в неї фундук, перемішати і вилити карамель на перевернутий деко. Дати застигнути.
3. Після застигання подрібнити горіхи в блендері до крихт.
4. Прогріти вершки з ваніллю до гарячого стану. Додати злегка збиті з цукром, що залишилися жовтки, перемішати і поставити на середній вогонь (режим 4-5), варити помішуючи до легкого загустіння.
5. Додати в крем горіхову крихту.
6. Збити білки до м'яких пиків, додавши дрібку солі. Ввести білки обережно в отриманий крем. Розлити крем по формах і відправити в морозильник на 3-4 години.
7. Перед подачею можна прикрасити шоколадом або за своїм бажанням.
Смачного!!!
Автор: кулінарний блогер Едуард Насиров
Джерело: my-happyfood.livejournal.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Едуард Насиров
|
• Фундук – 1 склянка
• Цукор – 150 г
• Яйця – 3 шт
• Вершки жирні – 400 мл (33-35%)
• Сіль – щіпка
• Ванільний екстракт – 1 ч.л.