# Шоколадный мусc

Время приготовления: 3 ч 10 мин | Количество порций: 2

Смотря правде в глаза каждый из нас - сладкоежка в душе. Поэтому мы так часто замедляем шаг перед кондитерскими или тратим много времени при выборе десерта в кафе. Но почему бы не попробовать приготовить самый вкусный десерт самостоятельно?

Львовская умелица Катерина Артюхова тестирует индукционную варочную поверхность Pyramida и делает это в характерном львовском стиле. Поэтому мы не переводим текст рецепта и публикуем его в оригинальном виде.

"А я продовжую свою співпрацю із Pyramida і мені неабияк приємно, що ця компанія підтримує мене практично від початку існування цього блоґу. Це був дуже сильний поштовх для мене, адже коли я лише робила свої перші кроки в кулінарії і моя аудиторія складала до 30 осіб на день, ця компанія повірила в мою справу і підтримала її своєю продукцією (а саме тоді вона мені була дійсно дуже потрібна).

Помалу змінились рецепти, фотографії, бачення, а Pyramida залишилась перевіреною та надійною технікою, якій я довіряю. Тепер я перейшла на індукцію IH 6410 U і активно її тестую, тож потрохи розповідатиму Вам про свої враження. Сьогодні пропоную приготувати простий і дуже насичений шоколадний мус, рецепт якого мені подарував на день народження італійський шеф Андреа Фійола (і рецепти якого Ви вже могли бачити у цьому блозі).

1. Заваріть каву, поламайте на шматочки шоколад.

2. Розтопіть шоколад на водяній бані. Останню я зробила за допомогою мисочки та каструлі – набрала у каструлю воду, поставила її на меншу конфорку та увімкнула 9 ступінь нагріву. Далі я поклала шоколад у миску та поставила її на каструлю. Якщо у Вас скляна мисочка, тоді важливо її поставити ще на ненагріту каструлю, аби вона не тріснула. Коли вода у каструльці почала закипати – я зменшила нагрів до 7.

Как приготовить шоколадный мус

3. Додайте до шоколаду масло, порізане на кубики. Зачекайте, доки воно розтане, перемішайте і зніміть миску з бані.

4. Додайте до шоколадної маси 2 ст.л. кави, перемішайте. Зачекайте з 2 хв, після чого додайте до суміші 1 жовток і також ретельно усе перемішайте.

Готовим шоколадный мус

5. Відокремте жовтки та білки. Білки збийте до густих піків. Аби білки збились бездоганно – миска, у якій Ви це робите має бути сухою, а в білки не має потрапити ані краплі жовтків.

6. Акуратно та поступово викладайте білки до основної шоколадної маси та обережно перемішуйте лопаткою, наче загортаючи суміш від низу до верху.

7. Викладіть мус у формочки, прикрийте фольгою та помістіть у холодильник на 3 години.

Готовим в технике Pyramida

Я використала 2 великі силіконові форми, але в кінцевому результаті десерт виходить дуже ситним, тому розраховуйте менші порції.

8. Готовий мус викладіть на тарілку, присипте цукровою пудрою та шоколадними крихтами (останні я зробила за допомогою ножа для чистки моркви).

Готовим на технике Pyramida

Тепер трішки розповім про індукційну варочну поверхню Pyramida IH 6410 U.

Так склалось, що вже майже рік я користуюсь індукцією.  Принцип цієї системи полягає у тому, що нагрівається лише посуд, а сама робоча панель залишається холодною або теплою.

Индукционная варочная поверхность Pyramida IH 6410 U

Спершу ми встановили поверхню однієї польської фірми (я, звісно, хотіла відразу встановити перевірену Pyramida, але хлопець захотів спробувати щось інше). Словом, та польська індукція постійно вимикалась, зависала і нерівномірно прогрівала посуд. Незручності ще ті :( Коли мені нарешті приїхала Pyramida, я довго не могла звикнути, що усе працює стабільно, швидко і страви нарешті смажаться рівномірно.

Щодо звикання після газової плити – усе відбулось доволі просто та безболісно. Варочна поверхня керується легко та інтуїтивно – на сенсорній панелі є кнопки, за допомогою яких Ви можете увімкнути чи вимкнути поверхню, обрати потрібну конформку та відрегулювати ступінь її нагріву (від 0 до 9). Якщо потрібно швидко щось скип’ятити, то краще обрати 9, для помірного смаження я встановлюю 7, бульйони довгого приготування – 3-4.

Bylerwb

Насправді позитивних вражень багато і вони наразі продовжують поповнюватись, тож про інші нюанси та особливості розповідатиму у подальших записах. А якими поверхнями користуєтесь Ви і які у Вас враження?

І мало не забула, смачного! :)

Готовим с индукционной поверхностью Pyramida

Катерина Артюхова

Готовит:

Катерина Артюхова
#
Ингредиенты

130 г чорного шоколаду

• 15 г вершкового масла

• 2 ст.л. кави

• 1 жовток

• 2 білки

• шоколадна стружка та цукрова пудра для декорування