# Рис аль форно з томатами та моцарелою

Время приготовления: 55 мин | Количество порций: 4-8

Буває, гортаю італійські сайти з рецептами. Бо ж італійська кухня досить проста, смачна та невибаглива. На тих сайтах насправді багато цікавого, я часом гублюсь. Але продовжую старанно зберігати різні страви. Нарешті я зібралась, переклала в гуглі рецепт та приготувала оцей смачний запечений рис з томатами та моцарелою.

рис аль форно с томатами и моцареллой

1. Підготуйте рис для різотто ( я розповідала про це вже детально ось тут): розігрійте пательню, покладіть туди рис та, постійно помішуючи, нагрійте його. Додайте до рису вина, дайте випаруватись алкоголю. Опісля – залийте рис бульйоном та готуйте його до стану аль-денте, постійно помішуючи. В кінцевому результаті рис має залишитись практично без рідини.

2. Окремо приготуйте соус. Ви можете придбати вже готове томатне пюре (в сільпо воно продається у консерваціях під назвою passata pomodoro) або подрібнити томати у блендері.

рис аль форно с томатами и моцареллой

3. Очистіть цибулю та часник, дрібно поріжте їх. Розігрійте у пательні оливкову олію та обсмажте цибулю і часник протягом 5 хв до золотистого кольору.

4. Додайте томатне пюре, трішки води і готуйте соус протягом 15-20 хв. на середньому вогні, час від часу помішуючи його. Додайте сіль та орегано на смак.

5. Наріжте на кубики моцарелу. Кілька кубиків відкладіть для прикраси.

6. Змішайте рис із соусом, пармезаном та моцарелою.

7. Злегка змастіть олією жаростійку форму для випічки. Викладіть у неї страву. Зверху на рис викладіть кілька кубиків масла та моцарели.

рис аль форно с томатами и моцареллой

8. Випікайте страву протягом 20-25 хв у розігрітій до 200 градусів духовці.

рис аль форно с томатами и моцареллой

Смачного!

рис аль форно с томатами и моцареллойрис аль форно с томатами и моцареллой

Автор: кулинарный блоггер Екатерина Артюхова

Источник: tastyworld.com.ua

Катерина Артюхова

Готовит:

Катерина Артюхова
#
Ингредиенты

• рис для різотто – 250 г  (я використовую арборіо)

• біле сухе вин – 0,5 склянки 

• овочевий бульйон – 1,5 скл.

• сир моцарела – 150 г

• вершкове масло – 30 г (порізаного на кубики)

• цибуля – 0,5 шт

• томатне пюре – 500 мл (passata pomodoro)

• тертій пармезан – 50 г

• часник – 1 зубчик

• орегано

• оливкова олія