# Клафути с вишней

Время приготовления: 45 мин. | Количество порций: 10

Готовим клафути с вишней в духовке Pyramida

Пирог с вишнями - это вкусно. А клафути с вишнями - вкусно вдвойне. Втройне, если его готовит настоящая львовская умелица Катя Артюхова. Она принесла новые нотки в рецепт классического клафути и поделилась рецептом с нами. Давайте же попробуем приготовить его! ;)

1. Промийте вишні та очистіть їх від кісточок ( я використовувала готову свіжоморожену без кісточок). Злийте сік з ягід.

2. Покладіть в чашу блендера молоко, цукор, яйця, ванільний цукор, сіль, борошно і збийте на великій швидкості протягом 1 хв. Тісто буде дуже рідким. Консистенція виходить аналогічною, як у налисників.

Готовим в духовке Pyramida

3. Змастіть форму вершковим маслом. Налийте у неї слой тіста завтовшки 0,5 см. Поставте форму на плитку на середній вогонь та потримайте її на ньому протягом 3-4 хв., доки тісто не "схопиться". Тісто має нагадувати налисник, який пора перегортати :) (тільки ж не перестарайтесь, воно не має темнішати). І так, посуд я ставила на металеву підставку, аби не псувати білий колір форми.

4. Викладіть у форму вишні, посипте їх цукром та залийте залишками тіста.

5. Випікайте Клафуті у розігрітій до 175 градусів духовці на середньому рівні протягом години. Страва має підійнятись та підрум'янитись. Остигаючи, десерт трохи "впаде" - це нормально.

Готовим в духовке Pyramida

6. Перед подачею Клафуті можна посипати цукровою пудрою.

На смак цей десерт нагадує чи то густий заварний крем, чи то манну запіканку. У деяких відгуках я читала, що люди скаржились на відчутний запах молока. Молоко тут дійсно виступає сильним інгредієнтом, але його смак тут присутній, як і в будь-якому заварному кремі.

Клафути с вишней от Кати Артюховой

Словом, як завжди, просто та досить швидко. Якщо Вам потрібно оперативно придумати хороший десерт і якщо Ви любите смак заварного крему, то це воно!

Ну і звісно, куди ж я без своєї улюбленої духової шафи Pyramida
F 84 EIX-P LUXE.

Отзывы о духовках Pyramida

Готувала, як завжди, на стандартному режимі. Духовка далі мене дуже тішить: нагрівається швиденько, працює чітко, електрики їсть небагато.

Отзывы пользователей о духовке Pyramida Ну і колір, колір! Ніяк не можу почати ставитись до її внутрішнього оздоблення, як до чогось буденного. Чомусь, завжди відкриваю її і на кілька хвилин “зависаю” погдядом на антипригарних внутрішніх стінках з блактиним відтінком Du Pont.

Мабуть, уроки малювання дали своє, я більше фокусуюсь і вловлюю приємні мені кольорі і, як не смішно, але цей таки дуже мені до вподоби.

Ще одна позитивна річ – у духовці присутня функція тангенціального охолодження.

Тобто, коли Ви приготували страви, Вам не потрібно відкривати дверцята духової шафи та наповнювати Вашу кухню зайвими запахами та парою.

Достатньо скрутити ручку температури до 0, та аналогічно перемкнути режим на “0”, після чого в духовій шафі ще певний час працюватиме вентилятор, який і забезпечуватиме її охолодження.

Смачного!

Автор: кулинарный блоггер Екатерина Артюхова
Источник: tastyworld.com.ua/klafuti-z-vyshneyu-gotuyu-u-duhovij-shafi-pyramida-f-84-eix-p-luxe/

Катерина Артюхова

Готовит:

Катерина Артюхова
#
Ингредиенты

 вишні без кісточок (свіжої або мороженої) - 400 г 

 молоко - 1 + 1/4 склянки 

 цукор - 1/3 склянки 

 яйця - 3 шт.

 ванільний цукор - 1 ч.л. 

 щипотка солі

 борошно - 0,5 склянки 

 вершкове масло для змащення форми

 жароміцна форма діаметром 25 см