Киш со шпинатом и творогом Время приготовления: 40 мин. | Количество порций: 6-8 |
На трети кухонь Украины уже установлена техника Pyramida. Нам интересно, что готовят украинцы в наших духовках. Кто-то сушит сухарики, кто-то уверено запекает курицу, а кто-то экспериментирует с высокой кухней. Мы попросили лучших блоггеров поделиться своим опытом использования техники Pyramida и подсказать несколько вкусных и полезных рецептов.
Сегодня новое блюдо представляет кулинар со Львова Екатерина Артюхова. Подборку шедевров от Кати пополнил киш со шпинатом и творогом. По словам нашей давней знакомой, главная задача, которая стоит перед ней в процессе приготовления, – чтобы получилось просто и вкусно. И представленное блюдо именно из этой серии. Легкий открытый пирог не требует особых навыков и сложных манипуляций. Главное – следовать рецепту и правильно повторить этапы, которые кулинар подробно описала и показала на фото.
В этот раз Кате ассистировал духовой шкаф F 84 EIX-P LUXE – его работой девушка осталась полностью довольна. «Киш пропекся качественно и равномерно и исчез из кухни в течение часа. А это точно о чем-то говорит», – поделилась блоггер.
Кулинара порадовали возможность устанавливать время приготовления при помощи сенсора, а также утапливаемые в фасад 8-режимной духовки ручки. Такая комбинация делает модель идеальным решением для семей, где есть маленькие дети. О пироге вы точно не забудете, а непоседы не смогут сбить настройки. Отметила Катя и телескопические направляющие. Они позволяют достать блюдо легко, быстро и безопасно.
" Сьогодні готуємо зі шпинатом. Не можу нічого вдіяти – люблю цей інгредієнт. До того ж, вже дуже давно я хотіла приготувати кіш. І знаєте, вийшло просто і смачно. Зрештою, той результат, який я і намагаюсь зазвичай досягнути.
1. У окремій мисочці замісіть тісто: змішайте борошно з висівками,содою та сіллю. Додайте окроп та олію, гарно перемішайте та дайте масі трошки охолонути.
2. За цей час починайте мити шпинат. Його багато, а листочки варто вимивати ретельно, щоб у готовій страві Вам не трапився пісок.
3. Покладіть тісто у форму (діаметр моєї - 29см) та розрівняйте його руками. Тісто не має бути дуже тонким, але й не має бути грубим, особливо на краєчках. Зайве тісто приберіть за допомогою склаки. Поставте форму з тістом у холодильник.
4. Великі листки шпинату наріжте на полоски.
5. Нагрійте у пательні оливкову олію (можете замінити вершковим маслом або іншою олією). Наріжте часник, обсмажте в олії. Коли часник віддасть свій аромат та почне темнішати, приберіть його з пательні.
6. Додайте шпинат та протушкуйте його, доки він не зменшиться в об'ємі.
7. В окремій мисочці розімніть творог, додайте вершки, шпинат, сіль, перець, щипотку меленого мускатного горіху, свіжий або сушений базилік та добре перемішайте.
8. Дістаньте форму з тістом із холодильника та викладіть у неї масу. Залишкаи тіста, які ми обрізали скалкою, можна розкатати та прикрасити ними верх кіша.
9. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте кіш у стандартному режимі протягом 30-40 хв.
А тепер трішки про мою нову духовку. Цього разу я обрала духову шафу F 84 EIX-P LUXE та варочну поверхню, про яку розповім дещо пізніше.
Обрати було непросто – функціонал доволі схожий, дизайн у всіх красивий. Хочеться стільки усього забрати)) Спершу я, як типова дівчинка, спокушалась на шафу F 84 EIX-P RED LUXE красивовго червоного кольору. Дивилась і на ретро Pyramida Rustico. Однак зупинилась на F 84 EIX-P LUXE.
Функціонально Pyramida F 84 EIX-P LUXE не так вже й кардинально відрізняється від своїх побратимів у лінійці. Класичні 8 режимів, які включають традиційний нагрів, конвекцію, гриль, розмороження, верхній нагрів, гриль з конвекцією, делікатне приготування та вертель.
У механічне управління додані сенсорні елементи, а саме: годинник, таймер, увімкнення та вимкнення духовки. Словом, цю шафу можна програмувати подібно до мультиварки – завантажити страву та налаштувати час, коли вона почне та завершить приготування.
Стосовно дизайну, то Pyramida F 84 EIX-P LUXE відрізняється ручками, які втоплюються у фасад духовки. Теоретично така особливість може бути корисною для родин з маленькими дітками, які люблять покрутити усі кнопочки і таким чином змінити налаштування.
Увесь дизайн духовки загалом дуже приємний. Не знаю, як у Вас, а от у мене трапляються такі речі, які береш в руки або просто бачиш, і розумієш – “Це моє!”. Так от, відкривши вперше дверцята Pyramida F 84 EIX-P LUXE я відчула, що це воно.
Мені сподобався колір внутрішніх стінок, сподобалась наявність двох дечок, сподобались кріплення з колесиками (телескопічні напрямні), які дозволяють дуже зручно витягнути страву .
Ще один гарний бонус – рекомендації у інструкції. Зокрема поради стосовно розміщення страв на рівнях у духовці, часу приготування, часу попереднього нагріву тощо. Дуже корисна та класна ідея!
Словом, перший досвід з новою Pyramida вийшов дуже позитивний. Кіш пропікся якісно і рівномірно і зник з кухні протягом години. А це точно про щось свідчить :)"
Автор: кулинарный блоггер Екатерина Артюхова
Источник: tastyworld.com.ua/kish-zi-shpynatom-ta-tvorogom-gotuyu-u-duhovij-shafi-pyramida-f-84-eix-p-luxe/
Готовим с
cooking.pyramida.ua
|
Готовит: Катерина Артюхова
|
• 2 ст.муки
• 0,5 ст. отрубей
• 0,5 ст. кипятка
• 0,5 ст. растительного масла
• 0,5 ч.л. соды
• щепотка соли
• 2 больших пучка шпината
• 2 зубчика чеснока
• 250 г творога
• 200 г 15% сливок
• соль, перец, базилик, масло, мускатный орех