# Канелони с рикотой и шпинатом под соусом Бешамель

Время приготовления: 40 мин. | Количество порций: 2

Кулинарный блоггер Катя Артюхова живёт во Львове и публикует рецепты на украинском языке. Мы решили никоим образом не переводить рецепт на русский язык, не желая тратить его очарование. Канелони с рикотой и шпинатом под соусом "Бешамель" - звучит так дорого и сложно, но на самом деле всё просто! Давайте готовить канелони вместе с Катей в духовке Pyramida F 82 black.

Почати варто із соусу “Бешамель”. Його я готувала за книгою Джулії Чайлд і, здається, вперше залишилась ним задоволена. Для соусу нам знадобляться: 2 ст.л. вершкового масла, 2 ст.л. борошна, 2 склянки гарячого молока, мускатний горіх на смак (але не переборщіть з ним)

Інструкції для соусу:

 розтопити масло на пательні на невеликому вогні і додати борошно;
 помішувати, доки суміш не почне пінитись, опісля готувати ще 2 хв., але слідкувати, щоб маса не почала темнішати;
 зняти суміш з вогню і як тільки вона перестане пінитись, залити гаряче молоко і енергійно перемішати усе вінчиком;
 поставити суміш на вогонь, постійно помішуючи, довести її до кипінняварити, помішуючи, ще 1 хвилину, після чого зняти з вогню і додати на смак сіль, перець і мускатний горіх.

Готовим канелони с рикотой

Далі переходимо до шпинату. Нагрійте пательню та влийте оливкове масло. Опціонально я додала порізаний пластинками шматочок часника, обсмажила, щоб він віддав маслу свій аромат, і витягнула його. Опісля додаємо подрібнений шпинат та тушкуємо на середньому вогні. Він має зменшитись у розмірі і випарувати більшість вологи. Після чого знімаємо шпинат з вогню, солимо, перчимо та даємо йому охолонути.

Для начинки канелоні змішуємо усю рікоту та шпинат. Моя цьоця додає сюди ще 1 яйце та мускатний горіх. Останній я вже використала у Бешамелі, а яйце додавати не стала, тому що для мене рікота і так досить калорійна  :)

А тепер лайфхак від моємї мами. Раніше я страждала і фарширувала канелоні чайною ложечкою. Зробити це акуратно дуже непросто, тож начинка, зазвичай, опинялась на усій робочій поверхні і трішечки у макаронній трубочці  :)  Дякуючи мамі, тепер у мене є новий метод: кладемо начинку у кондитерський шприц, знімаємо з нього насадку та безболісно фаршируємо канелоні.

Как правильно приготовить канелони в духовке Пирамида

Змащуємо дно жаростійкої форми соусом “Бешамель”, викладаємо заповнені канелоні, ще раз змащуємо соусом і посипаємо зверху тертим Пармезаном. Останнього, у мене, на жаль, сьогодні не опинилось, зате в холодильнику знайшлась моцарела (після свіжої Наполетанської – різниця дуже відчутна), тож використала я її.

Готовим в духовке Пирамида

Далі відправляємо нашу страву на 20-30 хв. в розігріту до 180 градусів духовку в режимі стандартного нагріву, після чого подаємо готові канелоні на стіл. Смакують краще відразу теплими і свіжими  :)

Отзывы о духовках ПирамидаВ духовке Пирамида готовят известные блогерыГотовим в технике Пирамида

Нехай смакує!


Автор: кулинарный блоггер Катя Артюхова
Источник: tastyworld.com.ua/kaneloni-z-rikotoyu-i-shpynatom

Катерина Артюхова

Готовит:

Катерина Артюхова
#
Ингредиенты

 канелоні - 1 пачка (250 г)

 сир "Рікота" - 2 упаковки (250 г)

 свіжий або морожений шпинат - великий пучок свіжого або пакет мороженого

 оливкова олія - за смаком

 часник - 1 зубчик

 пармезан - за смаком