# Шоколадний мус

Время приготовления: 3 години | Количество порций: 3-4

А я продовжую свою співпрацю із Pyramida і мені неабияк приємно, що ця компанія підтримує мене практично від початку існування цього блоґу. Це був дуже сильний поштовх для мене, адже коли я лише робила свої перші кроки в кулінарії і моя аудиторія складала до 30 осіб на день, ця компанія повірила в мою справу і підтримала її своєю продукцією (а саме тоді вона мені була дійсно дуже потрібна).

Рецепт шоколадного муса с варочной поверхностью Pyramida

Помалу змінились рецепти, фотографії, бачення, а Pyramida залишилась перевіреною та надійною технікою, якій я довіряю. Тепер я перейшла на індукцію IH 6410 U і активно її тестую, тож потрохи розповідатиму Вам про свої враження. Сьогодні пропоную приготувати простий і дуже насичений шоколадний мус, рецепт якого мені подарував на день народження італійський шеф Андреа Фійола (і рецепти якого Ви вже могли бачити у цьому блозі).

Рецепт шоколадного муса с варочной поверхностью Pyramida

1. Заваріть каву, поламайте на шматочки шоколад.

2. Розтопіть шоколад на водяній бані. Останню я зробила за допомогою мисочки та каструлі – набрала у каструлю воду, поставила її на меншу конфорку та увімкнула 9 ступінь нагріву. Далі я поклала шоколад у миску та поставила її на каструлю. Якщо у Вас скляна мисочка, тоді важливо її поставити ще на ненагріту каструлю, аби вона не тріснула. Коли вода у каструльці почала закипати – я зменшила нагрів до 7.

3. Додайте до шоколаду масло, порізане на кубики. Зачекайте, доки воно розтане, перемішайте і зніміть миску з бані.

Рецепт шоколадного муса с варочной поверхностью Pyramida

4. Додайте до шоколадної маси 2 ст.л. кави, перемішайте. Зачекайте з 2 хв, після чого додайте до суміші 1 жовток і також ретельно усе перемішайте.

5. Відокремте жовтки та білки. Білки збийте до густих піків. Аби білки збились бездоганно – миска, у якій Ви це робите має бути сухою, а в білки не має потрапити ані краплі жовтків.

6. Акуратно та поступово викладайте білки до основної шоколадної маси та обережно перемішуйте лопаткою, наче загортаючи суміш від низу до верху.

Рецепт шоколадного муса с варочной поверхностью Pyramida

7. Викладіть мус у формочки, прикрийте фольгою та помістіть у холодильник на 3 години.

8. Я використала 2 великі силіконові форми, але в кінцевому результаті десерт виходить дуже ситним, тому розраховуйте менші порції.

Рецепт шоколадного муса с варочной поверхностью Pyramida

9. Готовий мус викладіть на тарілку, присипте цукровою пудрою та шоколадними крихтами (останні я зробила за допомогою ножа для чистки моркви).

Рецепт шоколадного муса с варочной поверхностью Pyramida

Тепер трішки розповім про індукційну варочну поверхню Pyramida IH 6410 U.

Так склалось, що вже майже рік я користуюсь індукцією.  Принцип цієї системи полягає у тому, що нагрівається лише посуд, а сама робоча панель залишається холодною або теплою.

варочная поверхность Pyramida IH 6410 U

Спершу ми встановили поверхню однієї польської фірми (я, звісно, хотіла відразу встановити перевірену Pyramida, але хлопець захотів спробувати щось інше). Словом, та польська індукція постійно вимикалась, зависала і нерівномірно прогрівала посуд. Незручності ще ті. Коли мені нарешті приїхала Pyramida, я довго не могла звикнути, що усе працює стабільно, швидко і страви нарешті смажаться рівномірно.

Щодо звикання після газової плити – усе відбулось доволі просто та безболісно. Варочна поверхня керується легко та інтуїтивно – на сенсорній панелі є кнопки, за допомогою яких Ви можете увімкнути чи вимкнути поверхню, обрати потрібну конформку та відрегулювати ступінь її нагріву (від 0 до 9). Якщо потрібно швидко щось скип’ятити, то краще обрати 9, для помірного смаження я встановлюю 7, бульйони довгого приготування – 3-4.

варочная поверхность Pyramida IH 6410 U

Насправді позитивних вражень багато і вони наразі продовжують поповнюватись, тож про інші нюанси та особливості розповідатиму у подальших записах. А якими поверхнями користуєтесь Ви і які у Вас враження?

І мало не забула, смачного!

 

Автор: кулинарный блоггер Екатерина Артюхова

Источник: tastyworld.com.ua

Катерина Артюхова

Готовит:

Катерина Артюхова
#
Ингредиенты

• чорний шоколад – 130 г

• вершкове масло – 15 г

• кава – 2 ст.л.

• жовток – 1 шт

• білки – 2 шт

Для декорування:

• шоколадна стружка

• цукрова пудра