# Різдвяний штолень з сиром

Час приготування: 1,5 години | Кількість порцій: 10

Щоб не ламати голову, що готувати на Різдво, ми вирішили опублікувати один з кращих рецептів львівського блогера Каті Артюхової – різдвяний пиріг – штолень з сиром. Ну що ж, менше слів – давайте швидше спробуємо приготувати цю різдвяну ласощь!

1. Промийте цукати, вишню та родзинки. Покладіть у баночку та залитйте коньяком. Настоюйте добу або більше.

 Готуємося до Різдва з технікою Pyramida

2. Розігрійте духовку до 180 градусів у стандарному режимі.

3. Збийте масло з цукром.

4. Продовжуючи збивати, додайте яйця, потім творог.

5. Додайте борошно з розпушувачем і замісіть тісто руками.

6. Горіхи подрібніть у ступці. Додайте їх до тіста.

7. Злийте з сухофруктів коньяк (його можна спожити окремо :)). Додайте сухофрукти до тіста та перемішайте.

8. Додайте до тіста корицю, ванільний цукор та цедру лимона і усе добре перемішайте. (Чесно зізнаюсь, що цей пункт випадково пропустила, але й без кориці та цедри, штолен вийшов дуже гарний та ароматний).

 Готуємо штолень в духовці Pyramida

9. Розділіть тісто на 2 частини та сформуйте штолени (рівномірно витягніть тісто в грубу смужку)

10. Застеліть дечку пергаментом, викладіть штолени, залишаючи між ними місце (вони виростуть у духовці) та трішки присипте борошном.

 Як приготувати ідеальний штолень на Різдво

11. Відправляйте готуватись нашу випічку у духовку на 60 хв.

12. Готовий штолен посипте цукровою пудрою.

А тепер трішки про мою нову духовку Pyramida F 84 EIX-P LUXE. Я все не натішусь її дизайну та внутрішньому оздобленню. Та й страви тут виходять дуже фотогігієнічними.

Використовувала я знову режим “традиційного нагріву”. Загалом, у 95% я використовую лише його, адже він досить універсальний.

Позаяк, штолен випікається годину, то у духовці можна налаштувати сенсорний таймер та займатись своїми справами. Однак, пильнуйте страву наприкінці випікання. У мене штолен почав трішки пригорати, тому я вчасно скоригувала температуру та залишилась задоволена результатом.

 Відгуки про духовку Pyramida кулінарного блогера Каті Артюховій

Насправді, я випікаю не лише окремі рецепти в духовій шафі Pyramida, у ній готується абсолютно уся випічка цього блогу. І, чесно кажучи, ми усі вдома вже й не уявляємо нашого кулінарного життя без цього вагомого кухонного атрибута  :)

Смачного!
 

Автор: кулінарний блогер Катерина Артюхова
Джерело: tastyworld.com.ua

Катерина Артюхова

Готує:

Катерина Артюхова
#
Інгредієнти

 борошно - 500 г 

 сир домашній -250 г

 вершкове масло - 200 г 

 цукор - 200 г 

 яйця - 2 шт

 коньяк - 250 г 

 розпушувач для тіста - 1 ч.л. з гіркою 

 фісташки або волоські горіхи - 100 г 

 сушена вишня - 200 г 

 цукати - 100 г 

 родзинки - 100 г 

 ванільний цукор, кориця, лимонна цедра, цукрова пудра