Різдвяний штолень з сиром Час приготування: 1,5 години | Кількість порцій: 10 |
Щоб не ламати голову, що готувати на Різдво, ми вирішили опублікувати один з кращих рецептів львівського блогера Каті Артюхової – різдвяний пиріг – штолень з сиром. Ну що ж, менше слів – давайте швидше спробуємо приготувати цю різдвяну ласощь!
1. Промийте цукати, вишню та родзинки. Покладіть у баночку та залитйте коньяком. Настоюйте добу або більше.
2. Розігрійте духовку до 180 градусів у стандарному режимі.
3. Збийте масло з цукром.
4. Продовжуючи збивати, додайте яйця, потім творог.
5. Додайте борошно з розпушувачем і замісіть тісто руками.
6. Горіхи подрібніть у ступці. Додайте їх до тіста.
7. Злийте з сухофруктів коньяк (його можна спожити окремо :)). Додайте сухофрукти до тіста та перемішайте.
8. Додайте до тіста корицю, ванільний цукор та цедру лимона і усе добре перемішайте. (Чесно зізнаюсь, що цей пункт випадково пропустила, але й без кориці та цедри, штолен вийшов дуже гарний та ароматний).
9. Розділіть тісто на 2 частини та сформуйте штолени (рівномірно витягніть тісто в грубу смужку)
10. Застеліть дечку пергаментом, викладіть штолени, залишаючи між ними місце (вони виростуть у духовці) та трішки присипте борошном.
11. Відправляйте готуватись нашу випічку у духовку на 60 хв.
12. Готовий штолен посипте цукровою пудрою.
А тепер трішки про мою нову духовку Pyramida F 84 EIX-P LUXE. Я все не натішусь її дизайну та внутрішньому оздобленню. Та й страви тут виходять дуже фотогігієнічними.
Використовувала я знову режим “традиційного нагріву”. Загалом, у 95% я використовую лише його, адже він досить універсальний.
Позаяк, штолен випікається годину, то у духовці можна налаштувати сенсорний таймер та займатись своїми справами. Однак, пильнуйте страву наприкінці випікання. У мене штолен почав трішки пригорати, тому я вчасно скоригувала температуру та залишилась задоволена результатом.
Насправді, я випікаю не лише окремі рецепти в духовій шафі Pyramida, у ній готується абсолютно уся випічка цього блогу. І, чесно кажучи, ми усі вдома вже й не уявляємо нашого кулінарного життя без цього вагомого кухонного атрибута :)
Смачного!
Автор: кулінарний блогер Катерина Артюхова
Джерело: tastyworld.com.ua
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Катерина Артюхова
|
• борошно - 500 г
• сир домашній -250 г
• вершкове масло - 200 г
• цукор - 200 г
• яйця - 2 шт
• коньяк - 250 г
• розпушувач для тіста - 1 ч.л. з гіркою
• фісташки або волоські горіхи - 100 г
• сушена вишня - 200 г
• цукати - 100 г
• родзинки - 100 г
• ванільний цукор, кориця, лимонна цедра, цукрова пудра