Полуничний тарт
Час приготування: 50 хвилин | Кількість порцій: 8
Цей рецепт можна назвати "останні полуничні гастролі" або "ніжний, літній тарт з полуницею", для особливої легкості Евеліна запропонувала замінити вершки на йогурт. Легкий десерт для літнього вихідного дня;)
1. Починаємо робити тісто, холодне вершкове масло натираємо на крупній тертці, борошно з'єднуємо з цукром і сіллю і замішуємо з маслом. Поступово додаємо воду і замішуємо поки тісто не стане однорідним і перестане кришитися, після чого обертаємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
2. Тепер приступаємо до начинки. Полуницю, свіжу або розморожену подрібнюємо блендером, додаємо цукор, яйця, йогурт добре перемішуємо і відставляємо.
3. Тепер дістаємо тісто з холодильника і розподіляємо по формі і тому в морозильник на хвилин 15-20.
4. Як підійде час дістаємо з морозилки, проколюємо виделкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
До речі кілька слів про мою нову духовку Pyramida F 60 TMR вибрала я її за лаконічний і красивий дизайн, а полюбила за зручність і простоту. Раніше у мене була плита, де температура вимірювалася в цифрах від 1 до 5, а для приготування дуже важлива точна температура, так що нова духовка стала справжнім подарунком, все пропікається рівномірно, не пригорає і не залишається сирим, ще дуже зручно коли є автоматичне відключення після закінчення часу, можна поставити пиріг і займатися своїми справами і не думати про час.
5. Основа пропеклась і злегка підзолотиалсь, тепер туди виливаємо начинку і відправляємо в духовку розігріту до 180С на 35 хвилин.
6. Дістаємо наш тарт з духовки і даємо охолонути, весь будинок наповнюється полуничним ароматом, його навіть можна не їсти, а просто вдихати ці чудові аромати. Як пиріг охолоне прикрашаємо свіжою полуницею, м'ятою або просто присипаємо цукровою пудрою.
Все готово можна готувати чай і кликати всіх пробувати тарт.
Автор: кулінарний блогер Евеліна Попова
Джерело: whatyouatelastnight.blogspot.com