Рататуй від Евеліни Попової Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 5 |
Рататуй у всіх асоціюється з мультиком, а вже потім з овочевим блюдом прованської кухні.
1. Спочатку приготуємо соус, дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо на рослинному маслі, поки вона стане прозорою. До цибулі додаємо вже готовий томатний соус або ж подрібнені в блендері помідори без шкірки і тушкуємо хвилин 5 до готовності, на середньому вогні.
2. Приступаємо до овочів: томати, кабачки, цукіні, баклажани нарізаємо кільцями однакового розміру.
3. Беремо форму на дно кладемо томатно-цибульну заправку, потім овочі викладаємо по черзі, поки не буде заповнена повністю вся форма.
4. Тепер дрібно рубаємо зелень і часник, змішуємо з дрібкою солі і посипаємо цією сумішшю овочі, зверху скроплюємо рослинним маслом.
5. Накриваємо блюдо пергаментом і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку, в своїй духовці Pyramida я виставляю режим традиційний нагрів, відправляю на середню полицю і через годину все готове. Головне щоб пергамент щільно прилягав до форми.
6. Дістаємо з духовки, даємо охолонути. Блюдо виходить не банальне, з дуже тонким смаком, його люблять навіть ті хто взагалі не визнають запечених овочів.
Кличемо всіх до столу і смачного!
Автор: кулінарний блогер Евеліна Попова
Джерело: whatyouatelastnight.blogspot.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Евеліна Попова
|
• Кабачок – 1 шт
• Цукіні – 1шт
• Баклажан – 1 шт
• Томати – 4 шт
• Цибуля – 1 шт
• Часник – 2-3 зубчики
• Томатний соус – 200 г
• Зелень, сіль, перець, рослинна олія – за смаком