Райдужна форель запечена з розмарином і лимоном Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 1 |
Цього разу кулінарний блогер Евеліна Попова приготувала простий, але вишуканий рецепт запеченої форелі. Ммммм ... аромат відчувається навіть просто дивлячись на фотографії!
1. Готуємо рибу: чистимо, обробляємо, прибираємо нутрощі.
2. Тепер приступаємо до заправки: змішуємо пару столових ложок оливкової олії з соком половини лимона, чайною ложкою лимонної цедри сіллю і перцем свіжомеленим. Натираємо цією заправкою рибу з усім сторін і в середині.
3. Розмарин розбираємо на листочки і закладаємо всередину, лимон ріжемо на дольки, обкладає рибу, загортаємо в пергамент і даємо їй полежати 10-15 хвилин.
4. Тим часом розігріваємо духовку до 180 С і ставимо рибу на 30-40 хвилин. У моїй духовці Pyramida я вибираю режим традиційний нагрів і відправляю на середню полицю, можна запікати рибу прямо на решітці або на деку. Дуже зручно, що в духовці є таймер, можна задати час і спокійно займатися своїми справами.
5. Коли продзвенів таймер, можна діставати рибу, дати їй трохи охолонути, звільнити від пергаменту, лимона і розмарину. Рибу подавайте зі свіжим салатом або гарніром, до такої страви відмінно підійде біле сухе вино.
Смачного!
Автор: кулінарний блогер Евеліна Попова
Джерело: whatyouatelastnight.blogspot.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Евеліна Попова
|
• Форель – 1 шт
• Гілочки розмарину – кілька штук
• Лимон – 1 шт
• Сіль, перець – за смаком
• Оливкова олія – 50 мл