# Райдужна форель запечена з розмарином і лимоном

Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 1

Коли пролунав таймер, можна діставати рибу, дати їй трохи охолонути, звільнити від пергаменту, лимона і розмарину. Рибу подавайте зі свіжим салатом або гарніром, до такої страви відмінно підійде біле сухе вино.

Цього разу кулінарний блогер Евеліна Попова приготувала простий, але вишуканий рецепт запеченої форелі. Ммммм ... аромат відчувається навіть просто дивлячись на фотографії!

1. Готуємо рибу: чистимо, обробляємо, прибираємо нутрощі.

 Форель з інгредієнтами

2. Тепер приступаємо до заправки: змішуємо пару столових ложок оливкової олії з соком половини лимона, чайною ложкою лимонної цедри сіллю і перцем свіжомеленим. Натираємо цією заправкою рибу з усім сторін і в середині.

Натираємо рибу заправкою з усіх боків і в середині

3. Розмарин розбираємо на листочки і закладаємо всередину, лимон ріжемо на дольки, обкладає рибу, загортаємо в пергамент і даємо їй полежати 10-15 хвилин.

Розмарин розбираємо на листочки і закладаємо всередину, лимон ріжемо на дольки, обкладає рибу, загортаємо в пергамент і даємо їй полежати

4. Тим часом розігріваємо духовку до 180 С і ставимо рибу на 30-40 хвилин. У моїй духовці Pyramida я вибираю режим традиційний нагрів і відправляю на середню полицю, можна запікати рибу прямо на решітці або на деку. Дуже зручно, що в духовці є таймер, можна задати час і спокійно займатися своїми справами.

розігріваємо духовку до 180 С і ставимо рибу на 30-40 хвилин

5. Коли продзвенів таймер, можна діставати рибу, дати їй трохи охолонути, звільнити від пергаменту, лимона і розмарину. Рибу подавайте зі свіжим салатом або гарніром, до такої страви відмінно підійде біле сухе вино.

Коли продзвенів таймер, можна діставати рибу, дати їй трохи охолонути, звільнити від пергаменту, лимона і розмарину. Рибу подавайте зі свіжим салатом або гарніром, до такої страви відмінно підійде біле сухе вино.Смачного!


Автор: кулінарний блогер Евеліна Попова
Джерело: whatyouatelastnight.blogspot.com

Евеліна Попова

Готує:

Евеліна Попова
#
Інгредієнти

 Форель – 1 шт

 Гілочки розмарину – кілька штук

 Лимон – 1 шт

 Сіль, перець – за смаком

 Оливкова олія – 50 мл