Мітболи для закоханих в моцарелу Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 4 |
Мітболи – це те ж саме, що тюфтелі і фрикадельки з нашого дитинства. Страва поживна, але при цьому легка, а начинка з моцарелли відсилає нас до улюбленої італійської кухні. Сьогодні готуємо з закоханою парою Катрусею і Сашком. Катруся підгледіла цей рецепт в блозі знаменитого кулінарного блогера і експерта по здоровому харчуванню Насті Голобородько, якій довіряє в плані здорової їжі і має схожі смаки. Для найсмачніших мітболов потрібно задіяти духовку Pyramida F 120 S BLACK Не сумнівайтеся, результат перевищить ваші очікування. Отже, як приготувати мітболи? Давайте розбиратися.
1. Фарш (можна купити готовий або зробити самостійно, якщо не довіряєте напівфабрикатам) змішати з яйцем, дрібно нарізаним часником, розмарином, лляним борошном, вершками, сіллю і перцем. Ретельно перемішати.
2. Моцареллу порізати на 10-14 шматочків. Сформувати мітболи, обернувши сир фаршем.
3. Готуємо соус. Дрібно порізати цибулю, додати орегано і припустити в оливковій олії, поки цибуля не стане непрозоро-білим. Ми працювали з поверхнею Pyramida IFEA 640 B, вона не перегрівається, що дозволяє правильно приготувати страви. Влити пасат і вимкнути вогонь.
4. Мітболи викладаємо на деко або в ємність для запікання. Духовку необхідно нагріти до 200 градусів, з духовою шафою Pyramida F 120 S це займає значно менше часу, а значить, вечеря готується в рази швидше. 10 хвилин мітболи запікаються без томатного соусу і ще стільки ж – з ним.
Все, мітболы готові! Їх можна подавати до столу через 15 хвилин в смачній підливі і з гарніром.
До речі, на додаток до мітболів відмінно підійде салат зі свіжої зелені. За основу беремо різні види зелені: ромен, латук, шпинат, листя салату, руколу, молодий горошок, кріп, петрушку, кінзу. В якості заправки – оливкова олія + ложка меду + сік лимона. Для особливого пікантного смаку можна додати моцарелу і томати черрі. Подивіться, яка краса виходить в результаті.
Подавати їжу на стіл варто тільки з любов'ю і в хорошому настрої. Тоді і смак буде м'якше, їжа - ситніше, а проведення часу разом - затишніше.
Над проектом працювали:
Катруся і Саша - наші гості і шефи.
Фотограф: Стелла Мельниченко.
Дякуємо «Власній кухні» за відмінну і функціональну локацію.
Джерело: thedevochki.com/2018/07/16/piramida-vkusa-mitboly-dlya-vlyublennyh-v-motsarellu
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: The Devochki
|
• 500 г індичого фаршу
• 125 г моцарели
• жменя листя розмарину (сухий - 1/2 ч.л.)
• 2-3 зубчики часнику
• 2 ст.л. борошна
• 2 ст.л. вершків або молока (можна замінити водою)
• 1 велике яйце
• сіль та перець
Для соусу:
• 300 мл пасати (томатної пасти)
• 1 невелика цибулина
• 1 ч.л. сухого орегано або майонара
• оливкова олія