Пряникові чоловічки Час приготування: 1,5 години | Кількість порцій: 10 |
1. Насамперед замішуємо тісто. Розм'якшене масло змішуємо з цукром, додаємо мед і яйце, все перемішуємо. В окремому посуді з'єднуємо борошно, сіль, розпушувач, корицю, отриману суміш додаємо до масла, замішуємо щільне і еластичне тісто.
2. Тісто загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на годину. Через деякий час дістаємо тісто, розгортаємо тонким шаром приблизно 0.5 см, ставимо духову шафу на розігрів до 180 С на традиційний режим (верхній і нижній нагрів) або режим "конвекція" (нагрів з обдувом).
3. Вирізуємо формочками фігурки, беремо деко застилаємо пергаментом, викладаємо зверху печиво і відправляємо в розігріту духовку.
4. Випікати печиво в духовці 8-10 хвилин. У духовій шафі Pyramida я виставляю режим традиційний нагрів і відправляю на середню полицю, щоб печиво рівномірно пропеклося і не підгоріло. Як продзвенить таймер дістаємо деко і даємо печіву охолонути. Після того як печиво охолоне його можна прикрасити глазур'ю або шоколадом, як підкаже ваша фантазія. У мене вийшов таке пряникове містечко з ялинками, будиночками і закоханими жителями.
Момент прикраси печива найцікавіший, можна взяти на допомогу друзів або дітей, я думаю їм це дуже сподобається.
Автор: кулінарний блогер Евеліна Попова
Джерело: whatyouatelastnight.blogspot.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Евеліна Попова
|
• Вершкове масло – 100 г
• Цукор – 100 г
• Рідкий мед – 1/2 стакана
• Борошно – 2 стакана
• Яйце – 1 шт.
• Мелена кориця – 1 ч. л.
• Розчинна кава – 1 ч. л.
• Розпушувач – 1/2 ч. л.
• Сіль – за смаком