# Пиріг з лимоном, маком і смородиною

Час приготування: 2 години | Кількість порцій: 8

ягідний пирігСьогодні наш друг, кулінарний блогер Едуард Насиров пропонує нам чудовий кекс до чаю. 

1. Використовуваний режими – конвекція, верхній та нижній жар. Температура випікання 175-190 С. 

Розігріти духовку встановивши ручку термостата на майже 200С а ручку режиму – на верхній і нижній жар.

Готуємо пиріг зі смородиною2. М'яке масло кімнатної температури збити з цукром, по одному ввести яйця, додати в тісто цедру і сік лимона, ваніль і мак. Перемішати ретельно вінчиком.

Додаємо мак, ваніль, цедру і сік лимона3. Поступово ввести борошно просіяне з розпушувачем і замісити однорідне тісто.

4. Додати в тісто ягоди і добре але акуратно перемішати.

Додаємо ягоди5. Форму змастити маслом і присипати борошном або сухарями, викласти тісто і розрівняти поверхню лопаткою.

6. Термостат зменшити до 175 С і випікати хвилин 20, потім включити конвекцію і продовжити випікати ще хвилин 15-20 – готовність перевіряти паличкою (зубочисткою наприклад). Коли кекс буде готовий, паличка встромлена в середину кексу буде виходити сухою і чистою.

Ставимо пиріг в духовку7. Готовий кекс вийняти з духовки і остудити на решітці. Присипати цукровою пудрою і можна сміливо подавати!)

 Готовий кекс охолодити і подати до столуСмачного!!!

 

Автор: кулінарний блогер Едуард Насиров

Джерело: my-happyfood.livejournal.com

Едуард Насиров

Готує:

Едуард Насиров
#
Інгредієнти

 Яйця – 4 шт

 Вершкове масло – 200 г

 Цукор – 180 г

 Борошно – 200 г

 Сік і цедра – 1 невеликого лимона

 Чорна смородина (якщо заморожена як у мене, то не розморожувати) – 1 склянка

 Ванільний екстракт – 1 ч.л.

 Розпушувач – 1 ч.л.

 Мак – 2 ст.л.