Пиріг з лимоном, маком і смородиною Час приготування: 2 години | Кількість порцій: 8 |
Сьогодні наш друг, кулінарний блогер Едуард Насиров пропонує нам чудовий кекс до чаю.
1. Використовуваний режими – конвекція, верхній та нижній жар. Температура випікання 175-190 С.
Розігріти духовку встановивши ручку термостата на майже 200С а ручку режиму – на верхній і нижній жар.
2. М'яке масло кімнатної температури збити з цукром, по одному ввести яйця, додати в тісто цедру і сік лимона, ваніль і мак. Перемішати ретельно вінчиком.
3. Поступово ввести борошно просіяне з розпушувачем і замісити однорідне тісто.
4. Додати в тісто ягоди і добре але акуратно перемішати.
5. Форму змастити маслом і присипати борошном або сухарями, викласти тісто і розрівняти поверхню лопаткою.
6. Термостат зменшити до 175 С і випікати хвилин 20, потім включити конвекцію і продовжити випікати ще хвилин 15-20 – готовність перевіряти паличкою (зубочисткою наприклад). Коли кекс буде готовий, паличка встромлена в середину кексу буде виходити сухою і чистою.
7. Готовий кекс вийняти з духовки і остудити на решітці. Присипати цукровою пудрою і можна сміливо подавати!)
Смачного!!!
Автор: кулінарний блогер Едуард Насиров
Джерело: my-happyfood.livejournal.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Едуард Насиров
|
• Яйця – 4 шт
• Вершкове масло – 200 г
• Цукор – 180 г
• Борошно – 200 г
• Сік і цедра – 1 невеликого лимона
• Чорна смородина (якщо заморожена як у мене, то не розморожувати) – 1 склянка
• Ванільний екстракт – 1 ч.л.
• Розпушувач – 1 ч.л.
• Мак – 2 ст.л.