Позбавляємо печінку гіркоти
|
Хвилюєтеся, що не можете приготувати смачну, соковиту печінку? Дізнайтеся, як маринувати курячу, свинячу і телячу печінку в майстер-класі Марини Шевченко. Кулінар поділиться рецептами маринадів і за допомогою варильної поверхні Pyramida CFEA 641 B покаже, як правильно готувати цей смачний і корисний продукт. Читайте, як замаринувати печінку, в нашому матеріалі!
Головна помилка в приготуванні телячої печінки - не прибирати плівку з поверхні під час смаження. Саме через неї готова печінка стає жорсткою на смак. А якщо не видалити жовчні протоки, то отримаєте гіркий присмак.
Як приготувати:
1. Вилийте мінеральну воду у велику миску. Додайте лимонний сік і мед. Сік зробить печінку м'якою, а мед позбавить від гіркоти і підкреслить смак.
2. Розмішуйте до однорідної маси, потім додайте печінку.
3. Залиште в прохолодному місці до 4 годин.
Секрет: щоб зробити печінку м'якшою, наріжте її на порційні шматки і загорніть в харчову плівку. Потім злегка відбийте тильною стороною ножа.
Якщо свинячу печінку перетримати на сковороді, вона вийде дуже жорсткою і сухою. Щоб цього не сталося, приготуйте ось такий маринад:
1. Візьміть 3-4 яблука. Розріжте їх на половинки, очистіть від серцевини і натріть на тертці. Яблучна кислота розм'якшить жорстке м'ясо і замаскує специфічний запах, смак продукту.
2. Намажте печінку яблуком і просушіть паперовим рушником.
3. Залиште маринуватися 1,5-2 години.
Секрет: щоб після смаження печінка була м'якою, краще нарізати її невеликими шматочками, товщиною близько 1,5 см, а потім обваляти в борошні. Вона зробить печінку ніжною і соковитою.
Куряча печінка дуже ніжний продукт. Тому відразу після приготування її потрібно перекласти з пательні в тарілку.
Как приготувати:
1. Щоб пом'якшити курячу печінку і позбавити її від гіркоти, заваріть чорний чай і покладіть в нього продукт на 2 години. Чай добре вимиває жовч і нейтралізує гіркоту.
Секрет: не ставте на сковорідку всю печінку одразу, інакше вона буде варитися у власному соку. Краще кладіть по одному шматку і поступово додайте інші.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Все буде добре
|
Для маринадів:
• середньогазована мінеральна вода – 2 л
• мед – 1 ст.л.
• лимонний сік – 1 ст.л.
• яблуки – 3-4 шт
• заварений чорний чай в пропорції: на 500 г курячої печінки - 2 л води + 1 ч.л. чаю