# Паста з креветками

Час приготування: 20 хвилин | Кількість порцій: 2

Новий рецепт смачної страви підготувала для нас Катерина Артюхова, фуд блогер Tasty World. Але спочатку декілька корисних порад як швидко підібраті нову техніку та почати кулінарні експерименти:

"В квітні я вкотре змінила помешкання (цього разу вже надовго). І в мене вперше з’явилась своя кухня. Ну як своя, вона залишилась від попередніх власників, але вона стала моєю. Це були лише меблі, тож переді мною постало питання вибору холодильника, пральної машини і варильної поверхні (вже з кілька років я переїжджала з квартири на квартиру зі своїм ліжком, кріслом і духовкою :)). І завдяки позитивному досвіду з компанією Pyramida, я точно знала, що варильна поверхня буде лише цього бренду.

варильна поверхня Pyramida PFE 643 BLACK LUXEПаста з креветками

Далі варто було обрати: індукція, газ чи електрика. Я встигла спробувати все і з газовою поверхнею мені завше було найкомфортніше.  Також я хотіла мати комфортку ВОК, металевий корпус (скло дуже гарне, але воно так швидко дряпається, чорний колір і компактну ширину. Останнє було викликом, адже стандарт практично всюди складає 60 см, а я була обмежена готовими меблями. Мені ідеально підійшла Pyramida PFE 643 BLACK LUXE.

Варильна поверхня Pyramida

Ще один челендж – знайти тумбу. Можна було придбати готовий варіант в епіцентрі, але, як на мене, вони були огидні і не підходили мені під колір. З майстрів ніхто не хотівся брати за виготовлення однієї шафки, пропонували міняти цілу кухню (ну але, блін, навіщо мені міняти цілу кухню, коли в мене вже є готова в нормальному стані). Словом, знайшовся один герой, який погодився виготовити тумбу і зробив це чудово. Він підібрав колір, стільницю і навіть ручку подібну знайшов. Насправді такий підхід розчулює.

Кухонна техніка Pyramida

І от настав час випробувань. Спершу я багато готувала локшину ВОК і виходило просто мега смачно. Потім налисники, ранкова кава, соуси і паста, звісно. Сьогодні поділюсь рецептом останньої, а саме пасти з креветками у вершковому соусі.

Паста з креветками та вершковим соусом

складові для страви

• В окремій каструлі скип’ятіть воду, посоліть та відваріть пасту до стану аль-денте.

• Очистіть часник, наріжте дрібно. В пательні розтопіть вершкове масло та обсмажте часник до золотистого кольору. Опісля -витягніть часник.

Як приготувати пасту з креветками

• Цей етап для мене болючий. Тут треба не пересмажити часник і не дотягнути до моменту, коли масло почне темнішати. Я дотягнула і переробила вже все на оливковій олії.

• Промийте креветки та покладіть у пательню з нашим маслом. Обсмажте на середньому вогні з 2-3 хвилини.

• Помийте петрушку та селеру. Поріжте селеру на кружальця, додайте до креветок. До речі, селера – цей мій експеримент. Колись я пробувала пасту з лососем та селерою, а тут стало цікаво як вона смакуватиме з креветками і вийшло гарно 

• Додайте до страви вершки, посоліть, поперчіть, тушкуйте ще з кілька хвилин, доки соус не почне гуснути.

• Додайте до соусу пасту та петрушку, натріть пармезан, перемішайте і потримайте ще з хвилину на вогні.

Смачна паста з креветками

• Викладіть страву на тарілку, прикрасьте кількома гілочками свіжої петрушки. Страва гарно смакуватиме з білим вином :)

Смачного!

Паста з лососем

• Додам ще кілька слів про перші враження від варильної поверхні Pyramida PFE 643 BLACK LUXE. При розпакуванні поверхня виглядає якісною і потужною, особливо вражають важкі чавунні решітки.

варильна поверхня Pyramida PFE 643 BLACK LUXE

• Мені сподобалось, що вони мають форму, яка дозволяє зняти страву з газу і поставити десь посередині на поверхні, а не шукати місце на столім- дуже практичною

варильна поверхня Pyramida PFE 643 BLACK LUXE

Поки що маю челендж з миттям, адже хочеться, щоб поверхня на фотографіях виглядала дуже гарно. З корпусом взагалі немає ніяких проблем, а от від решіток відмити жир трохи важко. Але я днями придбала спеціальний знежирюючий засіб, тому скоро потестую і розповім про результати:)

Також я спробувала себе в ролі влогера і записала невелике відео про процес приготування цієї пасти :)"

Автор: кулінарний блогер Катерина Артюхова

Джерело: tastyworld.com.ua

Катерина Артюхова

Готує:

Катерина Артюхова
#
Інгредієнти

• паста фарфале – 250 г

• очищені креветки – 1 упаковка 

• вершки – 200 мл 

• часник – 1-2 зубчики 

• оливкова олія

• вершкове масло

• петрушка

• стебло селери

• сир пармезан