# Великодній куліч від Марини Ярославцевої

А ви знаєте, що паски за традицією можна пекти всі 40 днів після Великодня? Так що хто не встиг – ще не пізно спробувати! :) Кулінарний блогер Марина Ярославцева ділиться досвідом. 

Я сама вперше робила в моїй новій кухонної помічниці (у мене вбудована електрична духовка Pyramida F 84 EIX-P). Хвилювалася. На щастя, результат відмінний !!!

1. Беремо 300 мл молока, розводимо в ньому 25 грам "швидких" дріжджів, додаємо 200 мл сметани (в якій розведені 1 ч.л. шафрану, 0,5 ч.л. чебрецю, цедра половини лимона), вбиваємо 5 яєць, 200 г вершкового масла, 500 г цукру і залишаємо на всю ніч.

УВАГА! Опара не підніматиметься, тому не треба вставати і заважати.

Паски2. Вранці просіяти з двома пакетиками покращувача, 3 ст борошна, додати в тісто разом 0,5 ч.л. солі, парою пакетиків ванілі, 3 ст. л. коньяку. Крім 3 ст додавати борошно, поступово, поки тісто не буде потрібної консистенції. Чи не круте! А м'яке, ніжне, вологе. Як тільки тісто стане однорідним, додати в нього родзинки, курагу, цукати, ще раз вимісити і ВІДРАЗУ (не треба давати йому підходити!) розкласти по формах (накладати рівно третину!). Багато хто запитував, який консистенції тісто – вирішила, що простіше показати. Приблизно ОТАКОЇ як на фото.

Великодній куліч від Марини Ярославцевої3. Спочатку я поклала тісто в форми і поставила в духовку на 50 градусів, щоб воно підійшло. Минула година (здобне тісто піднімається ДУЖЕ повільно!). Як тільки до краю форми залишиться сантиметра 2-3, добре розігріваємо духовку до 180 гр і АКУРАТНО, намагаючись не труснути, переносимо їх в духовку і випікаємо до зарум'янювання (хвилин 20-25 в залежності від діаметра).

Великодні кулічі4. Готувати ці паски в формах 5-10 см і ТІЛЬКИ в паперових (вони дуже ніжні, їх краще не чіпати до повного охолодження). 

Ну а результат ви вже бачили. :) Дуже смачно!!!!!!

 

Автор: кулінарний блогер Марина Ярославцева

Источники: rebro-a-dama.livejournal.com
                    rebro-a-dama.livejournal.com

Марина Ярославцева

Готує:

Марина Ярославцева
#
Інгредієнти

 Молоко – 300 мл

 Швидкі дріжджі – 25 г

 Сметана – 200 мл

 Шафран – 1 чл.л

 Чебрець – 0,5 ч.л

 Лимонна цедра – 0,5 лимона

 Курячі яйця – 5 шт

 Вершкове масло – 200 г

 Цукор – 500 г

 Борошно – 3 ст (+ до потрібної консистенції)

 Покращувач – 2 пакет

 Сіль – 0,5 ч.л

 Ваніль – 2 пакета

 Коньяк – 3 ст.л

 Ізюм – за смаком

 Курага – за смаком

 Цукати – за смаком