Парові овочі в азіатському стилі з ароматним рисом з лимоном і зеленню Час приготування: 1 година 45 хвилин | Кількість порцій: 3-4 |
Ці овочі просто прекрасні – соковиті, в міру гострі, з азіатським ароматом – можна як салат а можна і в компанії з пряним рисом - готова вегетаріанська вечеря !:
1. Рис замочити в холодній воді на 1 годину.
2. Тим часом нарізати перець і моркву соломкою.
3. Викласти нарізані овочі і гриби на піддон пароварки (налити попередньо окріп)
4. Зверху в малу чашу викласти рис.
5. Накрити пароварку ковпаком і відправити в розігріту до 220-250 С духовку на 15 хвилин, потім овочі вийняти, а рис ще потомити протягом 15-20 хвилин періодично перемішуючи. (Якщо рис буде сухуватий – можна долити в чашу трохи окропу.)
Тим часом готуємо соус:
1. Подрібнити часник, чилі, імбир
2. У мисці змішати бальзамик, оливкову олію, соєвий соус, сік лайму і перемішати.
3. Додати подрібнені овочі.
4. У салатниці змішати приготовані на пару перець, моркву, гриби з соусом, додати подрібнений салат/капусту і нарізані навпіл черрі і перемішати. Дати постояти 10-15 хвилин.
5. Викласти салат на блюдо, присипати кунжутом і арахісом.
6. Готовий рис заправити олією, додати куркуму, подрібнену кінзу, сіль і перець за смаком.
7. Якщо любите кислинку – додати сік лайма / лимона за смаком. Добре перемішати.
8. Викласти рис на блюдо і подавати разом з овочами до столу!
Смачного!
Автор: кулінарний блогер Едуард Насиров
Джерело: my-happyfood.livejournal.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Едуард Насиров
|
• рис – 200 г
• оливкова олія – 3-4 ст.л
• сіль і перець за смаком
• куркума – 1 ч.л
• пучок кінзи
• сік 1/2 лимона
• морква – 2-3 шт
• болгарський перець – 2 шт
• томати черрі – 200 г
• 1 середній чилі
• соєвий соус – 3 ст.л
• сік 1-2 лаймів
• оливкова або кунжутна олія – 4-5 ст.л
• гриби – 200 г
• часник – 3 зубчики
• салат фрізе / пекінська капуста / айсберг
• бальзамик – 2 ст.л
• кунжут злегка обсмажений – 2 ст.л
• обсмажений арахіс – 70-80 г, жменя
• 1 невеликий корінь імбиру (розміром з палець)