# Парові овочі в азіатському стилі з ароматним рисом з лимоном і зеленню

Час приготування: 1 година 45 хвилин | Кількість порцій: 3-4

Ці овочі просто прекрасні – соковиті, в міру гострі, з азіатським ароматом – можна як салат а можна і в компанії з пряним рисом - готова вегетаріанська вечеря !:

 рецепт овочів на пару в пароварцірецепт овочів на пару в пароварці

1. Рис замочити в холодній воді на 1 годину.

2. Тим часом нарізати перець і моркву соломкою.

рецепт овочів на пару в пароварці

3. Викласти нарізані овочі і гриби на піддон пароварки (налити попередньо окріп)

4. Зверху в малу чашу викласти рис.

 рецепт овочів на пару в пароварці

5. Накрити пароварку ковпаком і відправити в розігріту до 220-250 С духовку на 15 хвилин, потім овочі вийняти, а рис ще потомити протягом 15-20 хвилин періодично перемішуючи. (Якщо рис буде сухуватий – можна долити в чашу трохи окропу.)

 рецепт овочів на пару в пароварці

Тим часом готуємо соус:

1. Подрібнити часник, чилі, імбир

2. У мисці змішати бальзамик, оливкову олію, соєвий соус, сік лайму і перемішати.

3. Додати подрібнені овочі.

4. У салатниці змішати приготовані на пару перець, моркву, гриби з соусом, додати подрібнений салат/капусту і нарізані навпіл черрі і перемішати. Дати постояти 10-15 хвилин.

 рецепт овочів на пару в пароварці

5. Викласти салат на блюдо, присипати кунжутом і арахісом.

6. Готовий рис заправити олією, додати куркуму, подрібнену кінзу, сіль і перець за смаком.

7. Якщо любите кислинку – додати сік лайма / лимона за смаком. Добре перемішати.

8. Викласти рис на блюдо і подавати разом з овочами до столу!

 рецепт овочів на пару в пароварці

Смачного!

 

Автор: кулінарний блогер Едуард Насиров

Джерело: my-happyfood.livejournal.com

Едуард Насиров

Готує:

Едуард Насиров
#
Інгредієнти

рис – 200 г

оливкова олія – 3-4 ст.л

• сіль і перець за смаком

куркума – 1 ч.л

• пучок кінзи

• сік 1/2 лимона

морква – 2-3 шт

болгарський перець – 2 шт

томати черрі – 200 г

• 1 середній чилі

соєвий соус – 3 ст.л

• сік 1-2 лаймів

оливкова або кунжутна олія – 4-5 ст.л

гриби – 200 г

часник – 3 зубчики

• салат фрізе / пекінська капуста / айсберг 

бальзамик – 2 ст.л

кунжут злегка обсмажений – 2 ст.л

обсмажений арахіс – 70-80 г, жменя

• 1 невеликий корінь імбиру (розміром з палець)