Овочеве рагу з Провансу Час приготування: 60 хв. | Кількість порцій: 8 |
Французький рататуй - близький брат відомого нам овочевого рагу. Існує велика кількість варіантів приготування страви - можна робити не овочевий соус, а вершковий або змінити список овочів під свої переваги. Наші сьогоднішні герої, Паша і Оля, готують це блюдо в своїй інтерпретації, допомагає їм духовка Pyramida F 120 S BLACK та індукційна поверхня Pyramida IFEA 640 B. До речі, перекладається з французької як «погана їжа» і навіть в простонаречіі «жратва», хоча тушковані овочі важко віднести до марної або шкідливої їжі. Овочі в характерній нарізці великими шматками, тушковані в соковитому соусі, – це і є прованську блюдо французьких селян. Як правильно приготувати рататуй смачно – читайте в рецепті далі.
Приготування соусу
1. Перці почистити і поставити в розігріту до 180 ° C духовку на 20 хвилин. Духова шафа Pyramida F 120 S BLACK нагрівається до необхідної температури дуже швидко і економить час на підготовку.
2. Зробити надрізи на помідорах і залити окропом на 10 хвилин. Зняти з них шкірку, подрыбнити до пюре блендером.
3. На оливковій олії посмажити цибулю, моркву і часник. Для цього використовуємо нагрів на рівні 7 або 8 індукційної поверхні Pyramida IFEA 640 B.
4. Додати топлене масло. Влити томатне пюре і додати лавровий лист.
5. Дістати перці з духовки, очистити від шкірки, подрібнити і додати в каструлю. Додати прованські трави і базилік. Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 60 хвилин, потім зняти кришку і тушкувати ще 30 хвилин.
6. Додати чебрець і базилік, трохи подрібнити соус блендером і викласти в форму.
Підготовка та викладка овочів
1. Овочі тонко нарізати (3-5 мм): баклажани, кабачки, цукіні, картопля, помідори, баклажани.
2. Кабачки і цукіні посолити і залити водою на 20 хвилин.
3. Овочі викласти в форму з соусом, чергуючи послідовність.
4. У оливкову олію покласти чебрець, сіль і перець. Викладені овочі полити приправленим маслом.
5. Накрити форму фольгою і відправити в розігріту до 160 ° C духовку на 90 хвилин.
6. Зняти фольгу і запікати ще 40 хвилин.
Подавати гарячим, посипавши пармезаном і базиліком.
Над проектом працювали:
Паша і Оля - наші гості і шефи.
Фотограф: Стелла Мельниченко.
Дякуємо «Власній кухні» за відмінну і функціональну локацію.
Джерело: thedevochki.com/2018/09/21/pyramida-vkusa-ratatuj-s-bliznetsami-ot-oli-i-pashi
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: The Devochki
|
• Помідори - 900 г
• Перець - 250 г
• Лук - 200 г
• Морква - 200 г
• Перець чилі - 50 г
• Масло топлене - 40 г (можна замінити вершковим)
• Часник - 2 зубчики
• Прованські трави - 1 ст. л.
• Сіль - 1 ст. л.
• Цукор - 1 ст. л.
• Чебрець, базилік
• Цукіні - 500 г
• Баклажани - 500 г
• Кабачки - 500 г
• Помідори - 300 г
• Картопля - 200 г
• Лук - 200 г
• Перець солодкий червоний, жовтий, зелений - 150 г (3 шт.)
• Оливкова олія - 60 мл
• Сіль - 2 ч.л.
• Чебрець