# Вівсяне печиво з імбирем

Час приготування: 15 хвилин | Кількість порцій: 6

Затишний настрій осені обов'язково має включати в себе хрумкіт домашнього печива з гарячою хмарою над улюбленою чашкою. Тому пропоную простий, абсолютно класний рецепт вівсяного печива з імбирем з сімейства drop cookies, тобто печива, яке викладають на деко ложкою, тому що тісто дуже м'яке і інші звичні для нас методи не спрацюють.

 Тестуємо духовку Pyramida - випікаємо печиво з вівсяних пластівців

Ми вже не раз говорили, що просто обожнюємо свою роботу. Ми – вкладаємо душу, а отримуємо за це – печеньки;) Так-так ... і не просто печеньки, а смачні вівсяні печеньки від нашого друга і чарівниці Юлії Кубрак з кондитерської "Люди. Щастя. Пироги".

Юля не просто смачно готує, вона готує з духовкою Pyramida і завжди ділиться відгуками і порадами. Беріть ручку, блокнот і записуйте новий рецепт:

"Затишний настрій осені обов'язково має включати в себе хрумкіт домашнього печива з гарячою хмарою над улюбленою чашкою. Тому пропоную простий, абсолютно класний рецепт вівсяного печива з імбирем з сімейства drop cookies, тобто печива, яке викладають на деко ложкою, тому що тісто дуже м'яке та інші звичні для нас методи не спрацюють.

 Готуємо вівсяне печиво в духовці Pyramida

Замість імбиру можна використовувати будь-які ваші улюблені спеції, а можна і залишити його без додаткових відтінків, воно все одно залишиться хрустким і привабливим.

А успішно його приготувати мені все так само допоможе вірний помічник – духову шафу від компанії Pyramida серії Rustico.

Приступаємо:

1. Перемелюємо вівсянку до середнього помолу.

2. Додаємо в чашу блендера всі інші інгредієнти і змішуємо до стану однорідного тіста (цей процес можна зробити і виделкою).

 Відгук про духовку Pyramida

3. Викладаємо мірної ложкою (або ложкою для морозива) однакові кульки тіста з достатньою відстанню один від одного на застелений пергаментом деко. Трохи їх розплющуємо.

З усього тіста у мене вийшло по 9 печив на деко, тобто всього 18 штучок.

У комплекті до моєї духової шафи Pyramida йшло 2 зручних дека, що дуже полегшує і прискорює для мене процеси випікання; поки один з них в духовці, я можу підготувати "до запуску" другий і потім швидко поміняти їх місцями. У випадку з печивом – незамінні.

 Листи в комплектації духовки PyramidaДілюся ще однією маленькою хитрістю: щоб пергамент для випічки не скручувався, потрібно змочити невеликою кількістю води поверхню дека і потім стелити папір. Таким чином, папір прилипає до поверхні і працювати з ним стає легше.

4. Ставимо печиво в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 10-12 хвилин. Стежимо за рум'яними краєчками.

А так як температура випічки висока і одна з головних задач печива встигнути розпливтися (в усмішці)), то в своїй духовій шафі Pyramida я вибрала стандартний режим нагріву, тому що з конвекцією воно могло зарум'яниться швидше, ніж розпівзлося б.

5. Дістаємо ідеально рум'яне печиво з духовки, чекаємо повного охолодження і хрускотимо в задоволення.

Поетичного вам настрою і приємного апетиту;) "

 

Автор: Юлія Кубрак

Джерело: facebook.com/lsp.bakery

Юлія Кубрак

Готує:

Юлія Кубрак
#
Інгредієнти

 вівсяні пластівці - 100 г

 розм'якшене вершкове масло - 100 г

 цукор - 135 г

 жовток - 1 шт

 борошно - 25 г

 розпушувач - 1 неповна ложка

 свіжий натертий імбир - 1 ч.л

 сіль - 1/4 ч.л.