# Оранжет

Час приготування: 40-60 хвилин | Кількість порцій: 4-8

Сьогодні справді святковий десерт – оранжет – французькі цукерки з апельсинових кірок в темному шоколаді. Ці приголомшливо смачні цукерки можна презентувати в красивій баночці улюбленим жінкам, якщо чоловік не з'їсть все відразу (а він з'їв і не зрозумів, що це були скоринки).

А готувати я буду за допомогою нової індукційної варильної поверхні Pyramida IFEA 640 B.

Головне правило – вибирайте тільки товстокорі цитрусові!

Класичний оранжет готується з апельсинових кірок, але можна урізноманітнити і лимонними, наприклад. Лимони будуть гірчити, тому використовуйте в тому випадку, якщо не проти гіркуватості в десертах. З шоколадом теж можна пограти, в кондитерських Закарпаття я зустрічала оранжет в білому шоколаді.

Сироп після варіння цукатів можна зберегти і використовувати для напоїв або просочення десертів;)

1. Перед приготуванням обов'язково помийте цитрусові з содою, краще двічі. Потім потрібно розрізати шкірку вертикальними фрагментами, як на фото. А фрагменти нарізати соломкою.

 десерт цукати оранжет

2. Щоб прибрати зайву гіркоту, корки потрібно залити холодною водою, довести до кипіння, проварити 2-3 хвилини при потужності конфорки 4, потім злити воду і промити кірки. Процедуру потрібно повторити ще 2 рази. Так готують класичні цукати.

 десерт цукати оранжет

3. Приготувати сироп: у каструлю з цукатами влити 700 мл води, додати 700 г цукру і довести до кипіння. Як тільки сироп закипів, додати 2 ст.л. лимонного соку і наші цитрусові скоринки. Варити 10-15 хвилин на середній потужності (я ставлю таймер на 10 хвилин і потужність конфорки на 4).

десерт цукати оранжет

4. Проварені в сиропі скоринки розкласти на решітці і дати підсохнути. Через годину кірки придбають глянсовий блиск і будуть готові до купання в темному шоколаді. Але при наявності часу і терпіння, залиште кірки сохнути на день – це додасть їм мармеладну жорсткість. Чесно, я не чекала. Повинна попередити, що на готових оранжетках проступить волога, якщо не досушити цукати на даному етапі. Але смак це не зіпсує.

 цукати оранжет десерт цитрусові

5. Розтопити шоколад на водяній бані (для даного рецепту варіант з мікрохвильовкою не підійде) і занурити кожну корочку в темний гарячий шоколад. Найзручніше це робити за допомогою китайських паличок і потім викладати цукерки на пергамент на невеликій відстані, щоб не злиплися.

 цукати оранжет десерт цитрусові

6. Поставити цукерки в холодильник на 20-30 хвилин до повного застигання. Зберігати цукерки в герметичній ємності в холодному місці, але повірте, в день приготування нічого не залишиться;)

 цукати оранжет десерт цитрусові

Автор: кулінарний блогер Карина Каліна

Джерело: hungryhus.com

Каріна Каліна

Готує:

Каріна Каліна
#
Інгредієнти

• апельсини – 3 шт

• лимони – 3 шт

• цукор – 700 г

• вода для сиропу – 700 мл

• лимонний сік – 2 ст.л.

 темний шоколад – 3 плитки по 90 г