Оранжет Час приготування: 40-60 хвилин | Кількість порцій: 4-8 |
Сьогодні справді святковий десерт – оранжет – французькі цукерки з апельсинових кірок в темному шоколаді. Ці приголомшливо смачні цукерки можна презентувати в красивій баночці улюбленим жінкам, якщо чоловік не з'їсть все відразу (а він з'їв і не зрозумів, що це були скоринки).
А готувати я буду за допомогою нової індукційної варильної поверхні Pyramida IFEA 640 B.
Головне правило – вибирайте тільки товстокорі цитрусові!
Класичний оранжет готується з апельсинових кірок, але можна урізноманітнити і лимонними, наприклад. Лимони будуть гірчити, тому використовуйте в тому випадку, якщо не проти гіркуватості в десертах. З шоколадом теж можна пограти, в кондитерських Закарпаття я зустрічала оранжет в білому шоколаді.
Сироп після варіння цукатів можна зберегти і використовувати для напоїв або просочення десертів;)
1. Перед приготуванням обов'язково помийте цитрусові з содою, краще двічі. Потім потрібно розрізати шкірку вертикальними фрагментами, як на фото. А фрагменти нарізати соломкою.
2. Щоб прибрати зайву гіркоту, корки потрібно залити холодною водою, довести до кипіння, проварити 2-3 хвилини при потужності конфорки 4, потім злити воду і промити кірки. Процедуру потрібно повторити ще 2 рази. Так готують класичні цукати.
3. Приготувати сироп: у каструлю з цукатами влити 700 мл води, додати 700 г цукру і довести до кипіння. Як тільки сироп закипів, додати 2 ст.л. лимонного соку і наші цитрусові скоринки. Варити 10-15 хвилин на середній потужності (я ставлю таймер на 10 хвилин і потужність конфорки на 4).
4. Проварені в сиропі скоринки розкласти на решітці і дати підсохнути. Через годину кірки придбають глянсовий блиск і будуть готові до купання в темному шоколаді. Але при наявності часу і терпіння, залиште кірки сохнути на день – це додасть їм мармеладну жорсткість. Чесно, я не чекала. Повинна попередити, що на готових оранжетках проступить волога, якщо не досушити цукати на даному етапі. Але смак це не зіпсує.
5. Розтопити шоколад на водяній бані (для даного рецепту варіант з мікрохвильовкою не підійде) і занурити кожну корочку в темний гарячий шоколад. Найзручніше це робити за допомогою китайських паличок і потім викладати цукерки на пергамент на невеликій відстані, щоб не злиплися.
6. Поставити цукерки в холодильник на 20-30 хвилин до повного застигання. Зберігати цукерки в герметичній ємності в холодному місці, але повірте, в день приготування нічого не залишиться;)
Автор: кулінарний блогер Карина Каліна
Джерело: hungryhus.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Каріна Каліна
|
• апельсини – 3 шт
• лимони – 3 шт
• цукор – 700 г
• вода для сиропу – 700 мл
• лимонний сік – 2 ст.л.
• темний шоколад – 3 плитки по 90 г