# Оливкова олія з ароматом літа

Час приготування: 90 хвилин | Кількість порцій: 15

Друзі, давайте приготуємо сьогодні ароматизоване масло за особистим рецептом нашого друга, кулінарного блогера Данили Панова, яке ідеально підходить для свіжих салатів з томатами, піци і рибних страв.

1. Готуємо інгредієнти. Ретельно миємо зелень і ідеально просушуємо (дуже важливо зробити це добре, тому що інакше масло з часом може "загуляти" (зіпсуватися).

Цедру зрізаємо з лимона тоненьким ножем, намагаючись не захоплювати білу м'якоть, яка як відомо має неприємний гіркуватий присмак. Часник поділяємо на зубчики, але не очищаємо «до гола», хоча можна і так, потім ще порізати на пелюстки і обсмажити їх, але цей варіант більше підходить до «Середземноморської» ароматної композиції.

2. Далі на невеликому вогні прогріваємо оливкову олію до температури 50 градусів, вона повинна бути трохи гаряча ніж тепла.

В цей час відправляємо травички і спеції в порожню пляшку. Після того як масло нагрілося, заливаємо його в пляшку до верху, щоб всі складові були покриті олією, закупорюємо щільно пробкою і відправляємо в прохолодне темне місце настоюватися на 1-2 тижні. Хоча на 2-3 день кардинальні зміни в смаку вже відчуваються, так що особливо нетерплячим можна довго не чекати;)

3. Після того як масло настоїться, його можна процідити або залишити все як є, це дуууже красиво! Тоді важливо контролювати, щоб всі компоненти завжди були покриті олією. Я просто підливаю холодне масло прямо з пляшки.

Найцікавіше, що з кожним тижнем ти відчуваєш все нові і нові нотки аромату і смаку. Приємного апетиту і смачного літа!

P.S. Моя нова помічниця варильна поверхня Pyramida PFE 641 ivory rustico відмінно справляється зі своєю роллю сімейної плити, особливо радує те, що після активного використання вона за 5 хвилин стає як новенька, дуже легко чиститься без особливих зусиль і спеціальних засобів. Приємних вам кулінарних експериментів!

 

Автор: фіналіст проекту "МайстерШеф-3" Данила Панов

Джерело: danila-chef.livejournal.com

 

#
Інгредієнти

 Гарна оливкова олія першого холодного віджиму (extra virgin), я використовую іспанське, грецьке або італійське – 400 мл

 Свіжа м'ята – 3 гілочки

 Базилік – 5 гілочок

 Невеликий стручок перцю чилі – 1 

 Чорний перець – 10 горошин

 Запашний горошок – 3 горошини

 Гвоздика – 3 бутона

 Часник – 3 зубчика

 Цедра лимона – 1/2 цілого лимона

 Пляшка ідеально чиста і суха на 500 мл з пробкою (можна використовувати винну пробку) – 1 шт