# Ідеальний морквяний торт

Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 6-8

Довго мені доводилося шукати свій ідеальний морквяний торт. Треба зізнатися, чи то руки не звідти ростуть, чи то зірки не так ставали, але я дійсно довго шукала ідеальні пропорції цього десерту. Хочете вірте, хочете ні, але я таки знайшла і його рецепт простий до смішного. Як завжди вірною помічницею на кухні виступала моя Pyramida.

Починаємо готувати:

Борошно (200 г) змішуємо з розпушувачем (10 г) і з'єднуємо рідкі з сухими інгредієнтами.

Додаємо горіхи (100) г і натерту моркву (300 г).

Готуємо морквяний торт в духовці Pyramida

Заздалегідь прогреваємо духовку до 180 градусів, я обов'язково включаю режим конвекції, для того, щоб усередині утворювався мікроклімат, який буде сприяти підняттю тіста і його пишності надалі. Зазвичай на розігрів моєї помічниці кольору Ivory йде не більше 10 хв.

 Відгук про випічку в духовці Pyramida

Готуємо роз'ємну форму для пирога, до низу я стелю пергамент, слідом йду методом французької сорочки, тобто промазую форму оливковою олією і розподіляю по стінках трохи борошна. Усередині не повинно бути її залишків.

Пиріг відправляється в піч на 40-50 хв. Встановлюємо таймер для звукового оповіщення без відключення духовки, в Pyramida F 82 можна також встановити автоматичне відключення через встановлений час. Як то кажуть, на смак і колір.

 У духовці Pyramida готує куліанрний блогер

Ах да, мало не забула, для того, щоб тісто швидше піднялося і його верхівка сушилися і, не дай Боже, не потемніла, поверх форми кладу фольгу. Пам'ятайте, заглядати всередину духовки заборонено. З цим у нас поки що все.

Приготування крему

Беремося за крем. Класика жанру – збиті вершки з крем-сиром. Збийте протягом 5-7 хв жирні вершки (300 г) на високих оборотах, поступово додаючи цукрову пудру (100 г), в кінці до них повинна приєднатися Філадельфія.

Дістаньте бісквіт з духовки і дайте охолонути, потім розріжте на дві частини і приступайте до змащення кремом. У фіналі я прикрасила мій торт арахісом. Після того, як торт полежить в холодильнику хоча б пару годин ви не зможете з ним розлучитися. Смачного!

 Випікаємо в духовці Піраміда

 

Автор: Настя Попандопулос, Sweet Lab

Джерело: sweet-laboratory.blogspot.com

Настя Попандопулос

Готує:

Настя Попандопулос
#
Інгредієнти

Для пирога:

 борошно - 200 г

 морква - 300 г (або 1 крупна)

 цукор - 180-200 г

 яйця - 4 шт

 оливкова олія - 50 мл

 розпушувач - 10 г

 сіль - 2 щіпки

 обсмажений арахіс - 100 г

 

Для крему:

 вершки 33%-35% - 300 г

 Філадельфія або інший крем-сир - 200 г

 цукрова пудра - 100 г

 арахіс - 100 г