Ідеальний морквяний торт Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 6-8 |
Довго мені доводилося шукати свій ідеальний морквяний торт. Треба зізнатися, чи то руки не звідти ростуть, чи то зірки не так ставали, але я дійсно довго шукала ідеальні пропорції цього десерту. Хочете вірте, хочете ні, але я таки знайшла і його рецепт простий до смішного. Як завжди вірною помічницею на кухні виступала моя Pyramida.
Починаємо готувати:
Борошно (200 г) змішуємо з розпушувачем (10 г) і з'єднуємо рідкі з сухими інгредієнтами.
Додаємо горіхи (100) г і натерту моркву (300 г).
Заздалегідь прогреваємо духовку до 180 градусів, я обов'язково включаю режим конвекції, для того, щоб усередині утворювався мікроклімат, який буде сприяти підняттю тіста і його пишності надалі. Зазвичай на розігрів моєї помічниці кольору Ivory йде не більше 10 хв.
Готуємо роз'ємну форму для пирога, до низу я стелю пергамент, слідом йду методом французької сорочки, тобто промазую форму оливковою олією і розподіляю по стінках трохи борошна. Усередині не повинно бути її залишків.
Пиріг відправляється в піч на 40-50 хв. Встановлюємо таймер для звукового оповіщення без відключення духовки, в Pyramida F 82 можна також встановити автоматичне відключення через встановлений час. Як то кажуть, на смак і колір.
Ах да, мало не забула, для того, щоб тісто швидше піднялося і його верхівка сушилися і, не дай Боже, не потемніла, поверх форми кладу фольгу. Пам'ятайте, заглядати всередину духовки заборонено. З цим у нас поки що все.
Приготування крему
Беремося за крем. Класика жанру – збиті вершки з крем-сиром. Збийте протягом 5-7 хв жирні вершки (300 г) на високих оборотах, поступово додаючи цукрову пудру (100 г), в кінці до них повинна приєднатися Філадельфія.
Дістаньте бісквіт з духовки і дайте охолонути, потім розріжте на дві частини і приступайте до змащення кремом. У фіналі я прикрасила мій торт арахісом. Після того, як торт полежить в холодильнику хоча б пару годин ви не зможете з ним розлучитися. Смачного!
Автор: Настя Попандопулос, Sweet Lab
Джерело: sweet-laboratory.blogspot.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Настя Попандопулос
|
Для пирога:
• борошно - 200 г
• морква - 300 г (або 1 крупна)
• цукор - 180-200 г
• яйця - 4 шт
• оливкова олія - 50 мл
• розпушувач - 10 г
• сіль - 2 щіпки
• обсмажений арахіс - 100 г
Для крему:
• вершки 33%-35% - 300 г
• Філадельфія або інший крем-сир - 200 г
• цукрова пудра - 100 г
• арахіс - 100 г